Google Adsense Kodu

2015-2016 – Stratejik Yönetim II – Final Sınavı

2015-2016 – Stratejik Yönetim II – Final Sınavı

1. Boston Danışma Grubu matrisinde yer alan “Yıldız” İşletmeler için önerilen üst yönetim temel stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi maliyet liderliği stratejisinin özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi işlevsel stratejilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Uluslararası ticarete ve doğrudan yabancı yatırımlara konu olmayan sektörlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Etik strateji sürecinde son aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi kaynak dağılım işlemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmede stratejilerin uygulanmasına destek vermediği takdirde uygulama başarısız olur?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi basit yapının özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi holdingleşme stratejisi için gerekli değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Ölçütler arasındaki çakışma derecesini belirlemek üzere yapılan değerlendirmeler ve sonuçların ilgili kişilere aktarılma sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir işletmenin stratejilerinin önemli fırsatlara ve tehditlere karşı ne kadar etkili olduğunu gösteren matrislere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi günümüz strateji uzmanlarının karşılaştığı zorluklardan biridir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal karne kapsamında bir işletmenin stratejilerini değerlendirmede ele alman anahtar öğelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Kurumsal yönetişim bağlamında üst düzey yöneticiler tarafından alman kararlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

15. Kurumsal yönetişim mekanizmalarının asiller ve vekiller arasındaki çıkarları tam olarak uyumlaştıramamasından dolayı katlanılan maliyet türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal yönetişimin faydalarından biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir işletmenin amaçlarına ulaşmasında işletmenin faaliyetlerinden etkilenen veya bu faaliyetleri etkileyebilen tüm birey veya bireylere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sorumluluk alanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin sosyal sorumluluk faaliyetlerindeki sınırlılıklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi demografik yaşam biçimleri ve toplumun sosyal değerlerinden meydana gelen segmenttir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Stratejik Yönetim II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…