Google Adsense Kodu

2015-2016 – Proje Yönetimi – Vize Sınavı

2015-2016 – Proje Yönetimi – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi projelerde kullanılan kaynaklardan biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi proje yönetimi planında onaylanan faaliyetleri tamamlamak için yerine getirilen tüm süreçleri kapsar?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi projenin temel niteliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi proje yönetiminde sorulması gereken “Kim” soru grubunda yer alan kritik sorulardan biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bir B tipi proje örneği olabilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı bir proje maliyet tahmini için ihtiyaç duyulan verilerin sağlandığı belgelerden biridir?

Doğru! Yanlış!

7. Proje ekibi dışından edinilecek hizmet, ürün veya sonuçları sağlayan işletme veya kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Hem proje içindeki faaliyetlerin hem de proje çıktılarının teslimatlarının yönetilebilir alt gruplara ayrılmasıyla oluşturulan yol haritasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki proje yönetimi bilgi alanlarından hangisi proje yönetimindeki süreç gruplarının tümünde kullanılır?

Doğru! Yanlış!

10. Başlangıçta planlanandan farklı olarak projenin içeriğine kontrol dışında yeni ihtiyaçların eklenmesi ve değişikliklerin yapılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Proje başlatma belgesi ve oluşturulma süreci ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Paydaşların belirlenmesi sürecine ilişkin çıktılardan hangisinde kimlik bilgileri, değerlendirme bilgileri ve paydaş sınıflandırması gibi ayrıntılar yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi proje paydaşlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi proje başlatma toplantısının gündeminde yer alan konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi proje başlatma belgesinin girdilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

16. Geçmişteki kalite anlayışı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Proje süresince karmaşa yaşanmaması için gereklilikleri tam olarak belirlemek amacıyla aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

18. Bayramlarda yaşanan trafik kazaları ile ilgili yapılmış olan bir neden-sonuç analizinde aşağıdaki ifadelerden hangisi metot başlığı altında değerlendirilebilir?

Doğru! Yanlış!

19. İyimser tahminle 4 günde, kötümser tahminle 12 günde, en yüksek olasılıkla 5 günde bitirileceği tahmin edilen bir faaliyetin beklenen süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi proje hareket planı içinde olması gereken bilgilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Proje Yönetimi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…