Google Adsense Kodu

İktisada Giriş I – Çalışma Testi (3)

İktisada Giriş I – Çalışma Testi (3)

1. Kısa dönemde kar maksimizasyonu konusuyla ilgili olarak aşağıda yer alan ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2. Tatil destinasyonlarındaki restoranlar, oteller ve kayak merkezleri gibi işletmeler tatil sezonunun dışında faaliyette bulunmazlar. Ancak bu piyasadan da çekip gitmezler. Sadece bir süre için işi geçici olarak bırakırlar. Yukarıdaki durumda aşağıdakilerden hangisi söz konusudur?

Doğru! Yanlış!

3. Herhangi bir piyasada …................... olduğunda ilave çıktının üretiminden tüketici fayda elde edecektir. Yukarıda boş bırakılan yere hangi gösterim gelmelidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi artan maliyetli endüstrinin uzun dönem arzının özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi tam rekabet ve etkinlik ölçüsünün unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Tam rekabet piyasasında firmaların karşılaştığı talep eğrisinin esnekliği nasıldır?

Doğru! Yanlış!

7. Tam rekabet piyasasında faaliyet gösteren firmaların uzun dönemde elde ettiği kara ne denir?

Doğru! Yanlış!

8. Fiyat dışı rekabet stratejilerinin yaygın olarak kullanıldığı bu piyasa yapısına firmaların hem girmesi hem çıkması kolaydır. Sözü edilen piyasa türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Üretimin uzun dönem ATC eğrisinin minimum noktasında gerçekleşmesine ne ad verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

10. Tam rekabetçi piyasada firmanın karşılaşacağı talep eğrisi nasıl olmaktadır?

Doğru! Yanlış!

11. Farklılaştırılmış ürün piyasasında faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu piyasa yapısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi monopol piyasası gücünün kaynakları arasında yer almamaktadır?

Doğru! Yanlış!

13. Eksik rekabet piyasaları içeresinde, ideal piyasadan tümüyle sapılan piyasa hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Monopolcü firmanın kısa dönemde karını maksimum yapabilmesi için hangi noktada üretim yapması gerekmektedir?

Doğru! Yanlış!

15. Monopolcü firmanın aynı malı farklı tüketici gruplarına farklı fiyatlardan satmasına ne denir?

Doğru! Yanlış!

16. Monopol piyasasında yeni firmaların piyasaya girmesini engelleyen piyasa gücünün kaynakları vardır. Piyasada faaliyet gösteren firmanın daha düşük ortalama toplam maliyetle üretim yapıyor olması hangi kaynak kapsamında değerlendirilebilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi monopol piyasasında yer alan firmanın özelliklerinden birisi değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki durumlardan hangisi/hangileri üçüncü dereceden fiyat farklılaştırması kapsamında değerlendirilebilir?

Doğru! Yanlış!

19. Piyasaya giriş ve çıkışların nispeten kolay olduğu, firmaların ürün farklılaştırmasına gittiği ve çok sayıda alıcı satıcının olduğu piyasalar ne tür piyasalardır?

Doğru! Yanlış!

20. Firmaların kârlarını arttırmak amacıyla birbirleriyle rekabet etmek yerine fiyat ve üretim konularında ortak bağlayıcı kararlarla oluşturdukları organizasyonlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İktisada Giriş I - Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…