Google Adsense Kodu

2016-2017 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final Sınavı

2016-2017 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final Sınavı

1. Üçüncü nesil bir işletim sistemine ait aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi kötü amaçlı yazılımlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi internette kaynak göstererek yapılan intihallerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Kaynaktan alıcıya ulaşan mesaja alıcı tarafından verilen tepki olarak ifade edilen iletişim süreci öğesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Farklı zamanlarda birbirlerinin ağ yapısı içerisinde etki alanında olan kişilerin, mesaj gönderimi, içerik paylaşımı, fikir ve yorum paylaşımı için kullanılan birim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Basılı posta ile iletişimin, internet teknolojilerindeki gelişimden esinlenerek elektronik ortama aktarılması ile ortaya çıkmış, günümüzde temel düzeyde teknoloji okuryazarı olan herkesin tercih ettiği bir eşzamansız iletişim aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Mesajın aynı formatta başka adreslere bilgi vermek amacıyla gönderilirken bu alana yazılan adreslerin diğer alıcılar tarafından görülemediği e-Posta bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kullanıcıların internet üzerinden sayfalar yaratmasına ve düzenlemesine (blog vb.) olanak tanıyan web 2.0 teknolojileri arasında yer alan eşzamansız iletişim araçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Bireyin iş yaşamı ve iş dışındaki yaşamında ortaya çıkan planlanmamış öğrenmesini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Geleneksel öğrenmede temel bilgi kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi yaşam boyu öğrenmenin yardımcı olduğu alanlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Yaşam boyu öğrenme yaklaşımının odaklandığı konu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. İçinde çok sayıda sunucuyu barındıran, depoladığı verinin güvenliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla güçlü ve yedekli elektrik, iklimlendirme ve iletişim alt yapısı bulunan tesislere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Bulut bilişim mimarisinde kullanıcıları ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi düşük düzey donanımları kullanmanın faydalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Tüketicilerin dilediği zaman ihtiyacı olan bilişim hizmetini herhangi bir bireye ihtiyaç olmadan otomatik olarak alabildiği hizmet aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi zeki bir ortamın özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Farklı teknolojik sistemlerin benzer görevleri yerine getirecek biçimde gelişme eğilimini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Rogers’in uyum kategorilerine göre, yenilikçiler ve ilk benimseyenler tarafından kullanılan teknolojiler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Bir mikro işlemci içerisine yerleştirilen transistor sayısının yaklaşık her iki yılda ikiye katlanacağını ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…