Google Adsense Kodu

2018-2019 – İşletme Fonksiyonları – Final Sınavı

2018-2019 – İşletme Fonksiyonları – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin destekleyici fonksiyonlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi kolayda ürünlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi talebe göre sınıflandırılan üretim sistemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. "Üretim miktarının korunması ve/veya artırılması amacıyla bugünden yapılan harcamalara ________ adı verilir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi işletme içi bilgi kullanıcılarından biridir?

Doğru! Yanlış!

6. İşgörenin işletmeden ayrılırken işveren tarafından İş Kanunu gereğince işgörene ödemekle yükümlü olduğu tazminata ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Bütçe hazırlama sürecinin son aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin faaliyetlerini sistemli bir şekilde yapabilmesi için kendisinin yarattığı belgelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi bilişsel yetkinliklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangileri endüstri ilişkileri sistemindeki taraflardandır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi ücret yönetiminin amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel performans değerleme yöntemlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangileri kurumsal kimliği daha iyi anlamak için kullanılan kavramlardandır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kriz yönetiminin önemli noktalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Kurumsal iletişimle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Kurumsal itibarın temel nitelikleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü tarafından “bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayacak yeni bilgileri elde etmek ve mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve araçlar üretmek, yazılım üretimi dahil olmak üzere yeni sistem, süreç ve hizmetler oluşturmak veya mevcut olanları geliştirmek amacı ile yapılan sistematik ve düzenli çalışmalar” şeklinde yapılan tanım aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

18. Mor İnek kitabıyla farklılaşma alanında çığır açan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. "Bir yöneticinin düşebileceği en büyük tuzaklardan biri inovasyon ile yeniliğin birbiriyle karıştırılmasıdır." diyen ünlü yönetim gurusu kimdir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi inovasyon dostu ortamlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - İşletme Fonksiyonları - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…