Google Adsense Kodu

Yönetim ve Organizasyon – Çalışma Testi (4)

Yönetim ve Organizasyon – Çalışma Testi (4)

1. Aşağıdakilerden hangisi Fayol tarafından belirlenen yönetim fonksiyonlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Yönetim yaklaşımını sayısal yönetim yaklaşımına götüren temel gelişme aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. "Örgütün hassas olduğu ve hayatta kalabilmek, başarılı olabilmek üzere yönetmesi ve karşılık vermesi gereken alana ___________ denir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

4. Yönetimin kıt kaynakları farklı faaliyetlere yönlendirdiği bir süreç olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi tek bir ürün pazarında rekabette öne geçme arayışında olan yöneticilerin aldıkları karar ve eylemlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

6. "_____________, strateji geliştirme ile strateji uygulama arasında köprü görevi gören değerli bir araçtır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri stratejik amaçların gereklerindendir?

Doğru! Yanlış!

8. "X şirketinin stratejik planlama ekibi iç ve dış çevre ile ilgili bilgiler toplamakta ve değerlendirmektedir." Bu faaliyet stratejik yönetim sürecinin hangi aşamasında olduklarını gösterir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi bir örgüt şemasının ortaya koyduğu unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi merkezleşme derecesi ile kontrol alanı ve kademe sayısı arasındaki bağlantıyı doğru şekilde ifade eder?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi amaçlara ulaşmak için yerine getirilecek işlerin alt işlere bölünme derecesini ifade eden kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir örgütte çalışanların kararlara katılımının yüksek olduğu örgüt aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangileri Herzberg’in Çift Faktör Kuramındaki Hijyen Faktörleri arasındadır?

Doğru! Yanlış!

14. Valens, bekleyiş ve araçsallık bileşenlerinden oluşan model aşağıdaki kuramların hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. “Ortalama bir insan çalışmayı sevmez ve işten mümkün olduğunca kaçmaya çalışır; sorumluluk yüklenmek istemez, fazla istekli değildir ve güvenceyi her şeye tercih eder. Bu özellikleri dolayısıyla insanları çalıştırmak için onları zorlamalı, yakından denetlemeli ve gerektiğinde cezalandırmalıdır.” Yukarıdaki açıklamalar aşağıdaki kuramlardan hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir işletmede yönetsel denetim sürecinde yer alan düzeltici tedbirlerin alınması aşamasında eğer “mevcut durumu koruma” yönünde karar alınıyorsa aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi kişinin içinde bulunan ve kişiyi belirli bir yönde davranışa yönelten unsurları açıklamayı amaçlayan kapsam kuramları içinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi yönetsel denetimin temel amaçlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi yönetsel denetim sürecinin ilk aşamasıdır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi denetim alanını oluşturacak ast sayısı belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Yönetim ve Organizasyon - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…