Google Adsense Kodu

Tüketici Davranışları – Çalışma Testi (9)

Tüketici Davranışları – Çalışma Testi (9)

1. Tüketicilerin istek, gereksinim, gelir, coğrafi konum, satın alma alışkanlıkları ve benzeri değişkenler açısından belli gruplara ayrılması işlemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. İnsan topluluklarının kültürlerini inceleyen, bu kültürlerin kökenini ve evrimini araştıran bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi genel tüketici davranışı modelindeki demografik faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Nihai kullanım amacıyla mal ve hizmetleri satın alan ve kullanan kişileri tanımlayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Bazı mal ve hizmetlerin kâr oranı yüksek bölgelere sunulması ve bazı bölgelere düşük kâr nedeniyle sunulmaması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Bu durumda, regülasyonlar ile aşağıdaki değişkenlerden hangisinin kontrolü gerçekleşir?

Doğru! Yanlış!

6. Hava kirliliğinin yarattığı olumsuzlukların giderilmesi noktasında getirilen regülasyon uygulamaları aşağıdakilerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

7. Abraham Maslow hangi kuramın sahibi olarak bilinmektedir?

Doğru! Yanlış!

8. Güdüleme yerine kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Belirlenen pazar bölümlerinin birbirinden anlamlı bir şekilde farklı olması, pazar bölümlendirmenin aşağıdaki koşullarından hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

10. 'Erkek adam pembe giymez.', 'Kayserililer güzel mantı yapar.' gibi cümleler aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi kültürün öğrenilmesinde bir çocuğun örnek aldığı kişilerin davranışlarını taklit etme yoluyla kültürel olarak kabul gören davranışları öğrenmesini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi grup gelişiminin aşamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Grubun bireyi zorlaması ya da uymama davranışının cezalandırılabilmesi söz konusu olduğu zaman uyma davranışının daha belirgin olacağının düşünülme nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Sahip oldukları inançlar, değerler ve adetlere bağlı olarak toplumun diğer bireylerinden farklılaşan kişilerin oluşturduğu gruplara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Ficter'a göre, aşağıdakilerden hangisi tüketicilerin satın alma davranışlarını etkileyen gruplar arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. Kültür çerçevesinde paylaşılan anlamlar üretilmesi ve doğru şekilde iletişim kurulmasını sağlayan kültür bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Ürünle ilgili fırsat maliyetleriyle sonuçlanan ve tüketicilerin kişisel seçimlerini rasyonel olarak yaptıkları sistematik süreç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi tüketici karar sürecinin adımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi web sitesinin kullanışlılığını belirleyen unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Sosyal geribildirim döngüsünün ilk adımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Tüketici Davranışları - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…