Google Adsense Kodu

2018-2019 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final (Ünite 5-6) Deneme Sınavı

2018-2019 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final (Ünite 5-6) Deneme Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi doğru yazılmış bir e-posta adresidir?

Doğru! Yanlış!

2. Bir grup şirket çalışanı, bir uygulamayı kullanarak farklı zamanlarda aynı proje üzerinde iletişim kurarak çalışmak istiyorlar. Bu durum için aşağıdaki eş zamansız iletişim araçlarından hangisini kullanmaları daha uygun olur?

Doğru! Yanlış!

3. Blogger ile ilgili belirtilenlerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdaki amaçlardan hangisi blog ve wiki kullanımına uygun bir amaç değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi eş zamansız iletişimin avantajlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir şirkette yapılan toplantı, sesli ve görüntülü olarak kaydedilip toplantıya katılamayanlara iletilmek isteniyor. Bunun için aşağıdaki eş zamansız iletişim araçlarından hangisi daha uygun olarak kullanılabilir?

Doğru! Yanlış!

7. İnternet üzerinden eş zamansız olarak ders yürüten Kemal öğretmen dönemin son haftalarına doğru gelindiğinde öğrencilerinin birçoğunun derse hiç katılmadığını veya ders içeriklerini çok az incelediklerini fark etmiştir. Kemal öğretmen, öğrenciler arasındaki diyalogların da bir hayli azaldığını gözlemlemiştir. Bu öğrencilerin derse katılımını arttırmak için Kemal öğretmenin nasıl bir yol izlemesi daha doğru olur?

Doğru! Yanlış!

8. Bir şirket müdürü, çalışanlarına iş akış ve düzenini anlatmaya yönelik olarak görsel ve animasyonlu bir mesaj hazırlamak istiyor. Bu durum için aşağıdaki eş zamansız iletişim araçlarından hangisini kullanması daha uygun olur?

Doğru! Yanlış!

9. İnternet üzerinde eş zamansız paylaşım yapılabilecek kalıcı bir ortam yaratmak istiyorsunuz. Oluşturduğunuz içeriğin başkaları tarafından da katkılar sağlanarak gelişmesi ve başkaları ile birlikte çalışma yapmak istiyorsunuz. Etiketleme seçeneğiyle de başka kaynaklara atıflar yapmak istiyorsunuz. Bunu internet ortamında kolayca yapacak eş zamansız iletişim aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıda alınmak istenen e-posta adreslerinden hangisi doğru şekilde oluşturulmuştur?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel öğrenmenin özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıda verilen yaşam boyu öğrenme özelliklerinden hangisi diğerlerinden farklıdır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi bilgi okuryazarı bir bireyin sahip olması gereken becerilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi eğitimin bireyin doğduğu andan itibaren başlayan ve hayat boyunca devam eden bir süreç olduğu ilkesine ilişkin bir kavramdır?

Doğru! Yanlış!

15. Yaşam boyu eğitimi gerekli kılan temel etmenlerden hangisi birey dışı bir faktördür?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi gerek kitlesel açık çevrimiçi derslerde gerekse geleneksel sistemdeki derslerde her zaman bulunması gereken bir özellik olarak değerlendirilebilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi, Uluslararası Eğitimi Geliştirme Komisyonu’nun yaşam boyu eğitimi geliştirmeye ilişkin raporunda yer alan maddelerle çelişmektedir?

Doğru! Yanlış!

18. Yaşam boyu öğrenme ile ilgili aşağıda verilenlerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yaşam boyu öğrenme etkinliklerinin amaçlarından birisi olarak değerlendirilemez?

Doğru! Yanlış!

20. Öğrenme ilgi ve gereksinimini saptayabilen, Öğrenme inancına sahip, Öğrenmeye istekli ve merakı olan, Bilgi okuryazarı, Öğrenme motivasyonuna sahip, Öğrenmede kararlılık gösteren ve Öğrenmeyi düzenleyebilen kişiler olması beklenen öğrenme türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Final (5-6) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…