Google Adsense Kodu

Sosyal Psikolojiye Giriş II – Çalışma Testi (19)

Sosyal Psikolojiye Giriş II – Çalışma Testi (19)

1. Kişinin hem başkalarının kendi hakkındaki düşüncelerini şekillendirmesi hem de başkaları aracılığıyla kendi hakkındaki düşüncelerini şekillendirmesi sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi grup etkileşim sürecini belirleyen değişkenlerden biri olan fiziksel çevre değişkeni altında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Sosyal biliş yaklaşımına göre, sosyal dünyayı algılamadaki temel süreç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. " ____________ , sosyal kimlik kuramı bağlamında alt statüdeki grup üyelerinin statükoyu değiştiremedikleri durumda, olumsuz olan sosyal kimliklerini olumluya çevirmek için bulduğu yolları ifade eder." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Gustave Le Bon, kitlede kişi sayısının fazla olmasının verdiği rahatlık duygusu ile sorumluluk duygusunun ortadan kalkması durumunu aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklamıştır?

Doğru! Yanlış!

6. Modern sosyal psikolojinin öncüsü olan bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Modern sosyal psikolojide kitleyi anormal olarak görmekten uzaklaşan ilk kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Bireyin davranışları üzerinde normalde varolan sınırlamaların gevşemesinin saldırgan, antisosyal ve bencil davranışlara yol açmasına aracılık eden psikolojik duruma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Toplumsal gerçekliğin biyoloji veya kültür tarafından belirlenmeyip insanlar arasındaki etkileşimlerde, dilde kurulmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Biyolojik olarak er ve dişilerin, biyolojilerine bakılmaksızın her ikisininde de hem kadınsı hem erkeksi özellikleri barındırmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Tüm toplumsal yapı, ilişki ve pratiklerde toplumsal cinsiyet temelli eşitsizlikleri görmemizi sağlayan bakış açısına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal cinsiyet kalıp yargılarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi karşılıklı bağımlı benlik özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. Hofstede tarafından belirli durumları olası başka durumlara tercih etmeye ilişkin büyük bir eğilim olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Kültür ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

16. Kişiliğin kültür tarafından belirlendiğini iddia eden bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangileri sosyal biliş teorisine dayanan öz yeterlik davranışının belirlenmesinde ileri sürülen beklentilerindendir?

Doğru! Yanlış!

18. Orta Çağda hakim olmuş tıbbi model ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

19. Sağlık psikolojisinin aşağıdaki rollerinden hangisi düzenli mamografi gibi tarama işlemlerinin yapılıp yapılmadığını araştırmakla ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

20. Sağlık psikolojisindeki yaklaşımlardan hangisi daha çok araştırmaya dayalı ve sağlık hizmetleri sistemi içinde çalışan bir alan olarak nitelendirilmektedir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Sosyal Psikoloji II - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…