Google Adsense Kodu

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (2)

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (2)

1. İşletme yapısı ve kurum kültürü, devlet ya da sektör standartları, kurumun alt yapısı, mevcut insan kaynaklarının durumu gibi örneklendirilebilecek bilgiler proje başlatma belgesinin hangi girdi başlığı altında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Proje boyunca kimlerin çıkarlarının dikkate alınması gerektiği aşağıdakilerden hangisi ile belirlenir?

Doğru! Yanlış!

3. Paydaşların belirlenmesi sürecinde oluşturulan paydaş listesinin içeriğini hangisi tam olarak tanımlar?

Doğru! Yanlış!

4. Proje başlatma belgesinde proje yöneticilerinin doğrudan kontrol edemeyecekleri fakat projenin başarısı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu düşünülen olayların belirlendiği bölüm hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi proje başlatma belgesinin oluşturulması sürecinde yararlanılan kurumsal süreç varlıklarından birisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi proje yaşam çevrimi boyunca paydaşların desteğini arttıracak ve olumsuz etkilerini en aza indirecek yaklaşımı tanımlar?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi sponsor olarak adlandırılan proje paydaşının sorumluluklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Proje başlatma belgesinin hangi girdisinde iş ihtiyacı, ürün kapsamının tanımı ve stratejik plan bilgileri ele alınır?

Doğru! Yanlış!

9. Paydaş listesi oluşturulurken hangi araç ve teknikler kullanılmalıdır?

Doğru! Yanlış!

10. Proje boyunca kimlerin çıkarlarının dikkate alınması gerektiğinin belirlenmesi amacı ile projenin başlatılması aşamasında yapılan çalışmaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. "Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın yeni geliştireceği park sensörü için projenin tamamlanma tarihi, ürün için gerekli hammaddenin maliyeti, ürün tesliminde dikkat edilmesi gereken şartnameler ve firmanın elde edeceği kâr belirlenmiştir." Yukarıda verilen bilgilere göre, proje ana planı içinde aşağıdaki konulardan hangisi ele alınmamıştır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri başarılı bir delege etme işi için izlenen prensipler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi, 1981 yılında David Kolb tarafından geliştirilen öğrenme stillerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. "Yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren bir firmanın proje müdürü, yeni geliştirilecek bir ürünün standartlarının belirlenmesi işini firmada çalışan bir ofis mühendisine vermiştir. Ancak proje müdürü, standartların belirlenmesinde ofis mühendisinin inisiyatif almasına izin vermemiş ve işi firmada çalışan başka bir ofis mühendisine aktarmıştır." Yukarıda açıklanan proje müdürünün yaklaşımı, aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

15. "Bir bina inşaatı projesinde 1. kat döşeme betonu dökülmesi, 1. kat döşeme kalıp ve demir işlerinin tamamlanmasına bağlıdır." Yukarıda açıklanan durum, aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

16. "Bir altyapı projesinde kazı yapılması ve zemin iyileştirmenin gerçekleştirilmesi, temel işlerinin alt faaliyetleri olarak belirlenmiştir." Yukarıda açıklanan bilgi, aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

17. "Bir konut inşaatı projesinde işveren ve müteahhitlerin katıldığı projenin ilk toplantısında ikinci seviye faaliyetleri olarak altyapı ve üstyapı işleri tanımlanmıştır. Üstyapı işleri, kaba işler ve ince işler; altyapı işleri de zemin iyileştirme ve temel işleri olarak ayrılmıştır." Yukarıda verilen bilgilere göre, proje toplantısında aşağıdakilerden hangisi oluşturulmuştur?

Doğru! Yanlış!

18. "Yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren bir firma, yeni geliştireceği bir üründe çalıştırılmak üzere bir ekip kurmuştur. Ürün geliştirilmesi, standartlarda yapılan hatalar nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Proje ekip üyeleri, başarısızlığı standartların analiz edilmesinde hata yapan mühendisi suçlamaktadır." Yukarıda verilen bilgiye göre, proje ekip elemanlarının aşağıdaki niteliklerden hangisine sahip olmadıkları söylenebilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Herzberg’e göre çalışanı daha iyi bir performans göstermesi konusunda motive eden unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Daha önce gittiğimiz bir şehre tekrar gitmeye karar verdiğimizde yapacağımız proje planında aşağıdaki temel konulardan hangisinin bulunmasına gerek yoktur?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Proje Yönetimi - Vize (Ünite 3-4) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…