Google Adsense Kodu

2016-2017 – İşletme Yönetimi – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – İşletme Yönetimi – Üç Ders Sınavı

1. Yönetimin paradigması aşağıdakilerden hangileri üzerine kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki yönetimin işlevlerinden hangisi işletmede gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin birbirini takip edecek, tamamlayacak ve bütünleyecek şekilde olmasını sağlayan unsurdur?

Doğru! Yanlış!

3. Kendi uzmanlık konularında yardım, öneri ve danışmanlık yapan yöneticilerin sahip olduğu ve danışma yetkisi olarak da adlandırılan yetki türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

4. Fayol'un yönetim öğretilerinden hangisi her astın yalnızca bir üste bağlı olmasını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

5. Tuğlayla duvar örme işinde hareket etüdü yardımıyla gereksiz hareketleri ortadan kaldırarak standardizasyon çalışmaları yapan ve işin yeniden yapılandırılarak verimliliğin artırılması konusunda bilimsel yönetim yaklaşımına katkıda bulunan bilim insanları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Sistemin nerede başlayıp nerede bittiğini belirleyen ve sistemin içindeki ve dışındaki unsurları birbirinden ayıran kavrama ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Az alt bileşeni olan ve dolayısıyla işleyişinin kolay anlaşıldığı sistemlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. 2+2=5 ifadesiyle ve Birlikten kuvvet doğar. deyişiyle açıklanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangileri tek kullanımlık planlardandır?

Doğru! Yanlış!

10. Planlama yapılırken tamamiyle işletmenin kontrolü dışında olan varsayımlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi uzun süreli planlar için belirlenen zamanı ifade eder?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangileri bölümlere ayırmada göz önünde tutulacak unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

13. Örgütsel yapı ve çalışanların yaptıkları işle ilgili tüm bilgileri içeren doküman aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi bir yöneticinin sahip olması gerekli güç kaynaklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangileri X Teorisi’ne göre insan davranışları hakkındaki varsayımlardandır?

Doğru! Yanlış!

16. İletişim sürecinde, gönderilen mesajların anlamı yorumlandıktan sonra alıcı tarafından göndericiye verilen karşılığa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. İşletmedeki resmi olmayan söyleşiler, dedikodular ve rivayetler hangi iletişim türüne örnek gösterilebilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinin daha iyi ve etkin hale getirilmesi için yöneticiler tarafından kullanılan tekniklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdaki Çatışma Yönetimi Stratejilerinden hangisi bireyin hem kendisi hem de karşı taraf için endişelendiğinde kullandığı bir strateji olup sorun çözmeye ve kazan-kazan yaklaşımına dayalı işbirliği yöntemine odaklı yaklaşımdır?

Doğru! Yanlış!

20. Açıklanmayan, anlaşılması ve paylaşılması zor olan ve genellikle gizlenen bilgi türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - İşletme Yönetimi - Üç Ders Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…