Google Adsense Kodu

İşletmelerde Karar Verme Teknikleri – Çalışma Testi (2)

İşletmelerde Karar Verme Teknikleri – Çalışma Testi (2)

1. "______________ problemlerinde ELECTRE ailesinden ELECTRE TRI yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntem, alternatiflerin daha önceden tanımlanmış gruplar içerisindeki sınıflandırılmasını sağlar." Boşluğa hangi kavram gelmelidir?

Doğru! Yanlış!

2. ELECTRE I yönteminin türevleri olan ELECTRE Iv ve ELECTRE Is,_____________ problemine çözüm bulabilmek için geliştirilmiştir. Boşluğa hangi kavram gelmelidir?

Doğru! Yanlış!

3. Electre yöntemi nde “m” tane alternatif oluşturulur ve “A” kümesi elde edilir alternatiflerin değerlendirildiği Electre yöntemi nin temel kavramları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Electre yöntemi hangi iki kavrama dayandırılmıştır?

Doğru! Yanlış!

5. "___________ yöntemi, tercih sıralamasına göre birbirleri ile kıyaslanarak secim yapılması temeline dayanan bir yöntemdir. Size göre yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Doğru! Yanlış!

6. "Önce karar matrisi ve normalizasyon matrisi oluşturularak uyum ve uyumsuzluk matrisleri meydana getirilir. Bunlardan faydalanılarak ikili karşılaştırmalar yardımıyla toplam üstünlük matrisi belirlenir. Bu matrisin sonucunda alternatifler sıralanır." Yukarıdaki açıklamalar size göre hangi tür problemlerin çözüm sürecini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

7. ELECTRE yöntemiyle ilgili aşağıda yer alan ifadelerden hangisi doğru değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi ELECTRE I yöntemi altında seçim problemine çözüm bulabilmek için geliştirilmiştir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi alternatiflerin en iyiden en kötüye doğru sıralanması problemlerinde, ölçmenin mümkün olmadığı durumlarda kullanılır?

Doğru! Yanlış!

10. ELEKTRE yöntemi Türkçe'de hangi adla bilinmektedir?

Doğru! Yanlış!

11. ELEKTRE' de alternatiflerin ikili karşılaştırmaları sonucunda, karşılaştırıldığı diğer alternatiflere üstünlük sağlayan alternatiflerin oluşturduğu kümeye ne denir?

Doğru! Yanlış!

12. Electre yöntemi nde “m” tane alternatif oluşturulur ve “A” kümesi elde edilir alternatiflerin değerlendirildiği Electre yöntemi nin temel kavramları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Electre yöntemi karar problemlerinin türüne göre bazı başlıklar itibariyle değerlendirilir bu alt başlıklar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri ELECTRE yönteminin dezavantajları arasındadır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi ELECTRE yöntemlerinin çok kriterli karar problemlerinin çözümünde sağladığı avantajlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

İşletmelerde Karar Verme Teknikleri - Çalışma Testi (2)
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…