Google Adsense Kodu

2015-2016 – Finansal Tablolar Analizi – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Finansal Tablolar Analizi – Üç Ders Sınavı

1. Enflasyonun finansal tablolar üzerindeki etkisini en açık biçimde yansıtan finansal analiz tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki oranlardan hangisi işletmenin ödeme gücünün belirlenmesinde stokların paraya çevrilmeme riskini ortadan kaldırmaktadır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi olağan faaliyetlerden dolayı gerçekleşen nakit çıkışları arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

4. Bir imalat işletmesinde aşağıdakilerden hangisi ana faaliyet konusu olarak kârın kaynağıdır?

Doğru! Yanlış!

5. Bir işletmede varlık devir hızının düşük olmasına rağmen varlık kârlılık oranının yüksek çıkmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi gelir tablosunun olağan kâr bölümünde raporlanan, işletmenin dönem içinde süreklilik gösteren yan faaliyetlerine ilişkin faaliyet sonuçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Analiz ilkelerine göre dönen varlıkların hangi kaynaklarla finanse edilmesi uygun kabul edilir?

Doğru! Yanlış!

8. Gayrimenkul ipotekli krediler işletmeye ne tür bir finansman kaynağı sağlar?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmelerin dönen varlıklar toplamının kısa vadeli yabancı kaynaklar toplamından büyük olmasını istemelerinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Nakit Kaynaklar Dağılım Oram (NKDO Net kâr) = 1,59 ise aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

11. İşletmenin özkaynak finansmanı aşağıdakilerden hangisi ile sağlanabilir?

Doğru! Yanlış!

12. Alacak devir hızı 12 olan bir işletmenin ortalama tahsil süresi kaç gündür? (Yıldaki gün sayısını 360 kabul edilecektir.)

Doğru! Yanlış!

13. Bir işletmenin kısa vadeli borçlarını ödeme gücünün analiz edilmesinde öncelikle aşağıdakilerden hangisi ele alınır?

Doğru! Yanlış!

14. Brüt kâr marjını etkileyen en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. İşletme, varlıklarının %50’sini banka kredisi ile %50’sini öz kaynaklarla finanse etmektedir. Kredi maliyetinin yıllık %10, öz kaynak maliyetinin ise %12 olması durumunda işletmenin sermaye maliyeti ne kadardır? (Kurumlar vergisi oranının % 20 olduğunu varsayınız)

Doğru! Yanlış!

16. Finansal öngörüde temel amaç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Belirli bir tarihte düzenlenmiş veya tek bir döneme ait finansal tablolarda yer alan kalemler arasındaki ilişkilerin tespiti ve değerlendirilmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmenin nakit dönüş süresini hesaplayabilmek için aşağıdakilerden hangisinin bilinmesine gerek yoktur?

Doğru! Yanlış!

19. İşletmenin dönem içindeki stok hareketleri ile satılan mamul, ilk madde ve malzeme, ticari mal gibi maddelerin ve satılan hizmetlerin maliyetini göstermek üzere ve özellikle üretim işletmelerinde de üretim maliyet unsurları olan Direkt İlk Madde ve Malzeme Giderleri, Direkt İşçilik Giderleri ve Genel Üretim Giderlerinin analizi açısından dikkatle incelenmesi gereken finansal tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. İşletmenin nakit tahsilât ve ödemelerini gerektiren işlemlerini, bunların gelir sağlayan faaliyetlerini dikkate almadan özetleyen nakit akış tablosunun düzenlenmesinde hangi esas geçerlidir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Finansal Tablolar Analizi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…