Google Adsense Kodu

İş Sağlığı ve Güvenliği – Deneme Testi (13)

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

İş Sağlığı ve Güvenliği – Deneme Testi (13)

1. Aşağıdakilerden hangisi illiyet bağını ortadan kaldıran sebeplerdendir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi işçiyi koruma ve gözetme borcu gereği iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla yükümlüdür?

Doğru! Yanlış!

3. Adam çalıştıran, çalışanın kendisine verilen işi yapması sırasında başkalarına verdiği zararı gidermekle yükümlüdür maddesi hangi yasada vardır?

Doğru! Yanlış!

4. İşverenin kusurlu bulunduğu yönünde bir karine olması hangi anlama gelmektedir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdaki maddelerden hangisi Türk Borçlar Kanunu’nda ele alınmaktadır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi iş verenin işçiyi koruma ve gözetme borcunun kamu hukuku niteliğindeki kapsamındaki dayanağını oluşturan kanunlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. İradenin bilerek ve isteyerek hukuka aykırı sonuca yönelmesi ne demektir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kastın tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

9. Türk medeni kanununun m.2’de yer alan sosyal devlet ilkesi gereği iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almak kimin görevidir?

Doğru! Yanlış!

10. İşveren iş sağlığı ve güvenliği yönünden en başta hangi konulardan sorumludur?

Doğru! Yanlış!

11. Bir kimsenin sözleşmeye aykırı davranış veya hukukun yazılı veya yazısız kurallarına aykırı hareketi nedeniyle başkasına vermiş olduğu zararı tazmin etme borcuna ne denir?

Doğru! Yanlış!

12. İş sağlığı ve güvenliği kapsamı içinde zararı meydana getiren kişinin sorumluluğunun doğması için koşul ne olmalıdır?

Doğru! Yanlış!

13. Türk medeni kanununun hangi maddesi “Hakim, yerel adete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan zararların uygun bir bedelle denkleştirilmesine karar verebilir” şeklinde ele alınmıştır?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi hukuki sorumluluğun tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

15. Bir kimsenin sözleşmeye aykırı davranış veya hukukun yazılı ve ya yazısız kurallarına aykırı hareketi nedeniyle başkasına vermiş olduğu zararı tazmin etme borcu ne demektir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi akdi sorumluluk kapsamına girer?

Doğru! Yanlış!

17. Türk Borçlar Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisinde kusursuz sorumluluk söz konusudur?

Doğru! Yanlış!

18. Hayvan bulunduran bir kişinin herhangi bir zarardan sorumlu tutulabilmesi için aşağıdakilerden hangisi veya hangileri gerekmektedir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Sorumlunun faaliyet ve işletmesi doğduğunda oluşan sözleşmeden doğan borcun ihlâline kesin olarak ve kaçınılmaz bir şekilde yol açan, öngörülmesi ve karşı konulması mümkün olmayan olağanüstü bir olay olarak tanımlanmasıdır?

Doğru! Yanlış!

20. İşverenin iş kazalarından ve meslek hastalıklarından doğan sorumluluğunu kusursuzluk esasına dayandırmanın olumsuz sonuçlarından biri aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 – İş Sağlığı ve Güvenliği – Final (Ünite 5) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…