Google Adsense Kodu

Finansal Yönetim I – Çalışma Testi (4)

Finansal Yönetim I – Çalışma Testi (4)

1. Gerçekleşmesi gereken kârın yüksek amortisman, ihtiyatlar ve karşılık zararları yoluyla azaltılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Özellikleri itibariyle özsermaye ile borç arasında melez bir karakter gösteren menkul kıymetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi hisse senetlerinin sahiplerine sağladığı haklardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Tahvilin faiz ve anapara ödemelerinin gecikmeli olarak yapılması ya da hiç yapılamaması durumunda hangi tür risk söz konusudur?

Doğru! Yanlış!

5. Etkin Piyasalar Hipotezi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi riski dikkate alan proje değerleme yöntemlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir tesisin tamamının ya da bir kısmının belirli bir süre için kullanım hakkına sahip olmak amacıyla gerçekleştirilen yatırımlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Sermaye Varlıkları Fiyatlandırma Modeli'ne göre bir ekonomide risksiz faiz oranı %4 ve piyasa getiri oranı %12 ise, beta katsayısı 0,9 olan bir işletmenin özkaynak maliyeti yüzde kaç olur?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi ağırlıklı ortalama sermaye maliyetini etkileyen faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kurumlar vergisinden muaf gelirlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Dönem kârının sabit bir oranı kadar kâr payının dağıtılması esasına dayanan kâr dağıtım politikası aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kâr dağıtım politikasını etkileyen temel faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. İşletmelerin normal faaliyetleri sonucunda oluşturdukları veya dışarıdan sağladıkları kaynakları yeni yatırımlara yönelterek gerçekleştirdikleri büyümeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Bir ürünün üretim süreci üzerinde farklı aşamalarda faaliyet gösteren işletmelerin birleşmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi işletme sermayesi yetersizliğinin sonuçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Finansal krizlere yol açan faktörlerden hangisi işlem yapan taraflardan birinin diğerine göre daha kaliteli ve daha fazla bilgiye sahip olması durumunu ifade eder?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde başarısızlığa neden olan “dış çevreye ilişkin” faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi döviz kurlarında meydana gelen değişikliklerden dolayı zarar etme olasılığını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

19. Future sözleşmelere ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Tarafların belirli bir süre boyunca, belirli miktarlardaki ödeme yükümlülüklerini birbirleriyle takas etmeleri işlemine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Finansal Yönetim II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…