Google Adsense Kodu

2018-2019 – Üretim Yönetimi – Vize Sınavı

2018-2019 – Üretim Yönetimi – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi üretim yönetiminin temel işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Üretim sisteminde kullanılan girdilerin gerçek biçimlerinin değiştirilerek tüketiciye daha yararlı bir hale getirilmesi aşağıdaki değer türlerinden hangisiyle ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

3. Sürekli üretim süreciyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

4. " _____________ üretime yük getiren tüm israflardan arınmayı hedefler." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Toplam Kalite Yönetiminin temel prensiplerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Bir işletmede üretilen halı miktarının bu üretimde harcanan toplam makine süresine oranlanmasıyla aşağıdakilerden hangisine ulaşılır?

Doğru! Yanlış!

7. Dağıtımda problemler yaşayan bir işletmenin yeni ortaklıklar kurarak bu problemleri aşmak istemesi aşağıdaki stratejilerden hangisiyle uyumludur?

Doğru! Yanlış!

8. Üretim stratejilerinin geliştirilmesinde Aşağıdan Yukarıya yaklaşımını belirleyen bir işletme için aşağıdaki faaliyetlerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangileri bir işletmenin strateji oluşturmasında önemli olan faktörlerdendir?

Doğru! Yanlış!

10. "Mal ve hizmetlerin müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanma yeteneği ____________ olarak adlandırılır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

11. Etkin bir tasarım için daha önceden olmayan bir şeyin ortaya konulması Walsh ve arkadaşları tarafından aşağıdakilerden hangisiyle ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

12. Pazara çıkan yeni bir ürünün kolayca taklit edilememesi için güçlü bir tasarım ile aşağıdakilerden hangisinin bütünleşmesi gerekmektedir?

Doğru! Yanlış!

13. Parça ya da malzemelerin bir araya getirilmesi amacını taşıyan kaynak, lehim, perçin vb. gibi işlemlerden oluşan üretim süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Ürün yaşam eğrisinde aşağıdaki evrelerin hangisinde üretim ve kapasite artışına bağlı olarak üretim planlama sorunlarıyla karşılaşılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıda bazı temel özellikleri verilen ve ürün tasarımında kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Gerçek çıktı miktarının teorik kapasiteye oranına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Talebin yüksek olduğu dönemde ek iş gücü kiralamaya ve düşük olduğu dönemde iş gücünü çıkarmaya dayalı kapasite stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Kapasite planlaması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

19. Sürece göre yerleşim tasarımında 4 iş merkezi olan bir tesiste kaç farklı yerleşim mümkündür?

Doğru! Yanlış!

20. Karar ağaçlarının yapısı düşünüldüğünde, aşağıdakilerden hangisi kararın verildiği anı simgeler?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Üretim Yönetimi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…