Google Adsense Kodu

2012-2013 – Örgütsel Davranış – Vize Sınavı

2012-2013 – Örgütsel Davranış – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi iş performansıyla ilgili önemli faktörlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Örgütsel davranış bilimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi sosyoloji biliminin konularından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi sosyal psikolojinin ilgili konularından biridir?

Doğru! Yanlış!

5. Örgütsel davranış bilimi aşağıdaki disiplinlerden hangisi ile doğrudan ilgili değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi kişiliği oluşturan temel unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Kluckhohn ve Murray’a göre bireyin kişiliğinde egemen olan biyolojik faktörü ifade eder?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi Erikson’un kişilik dönemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Bireylerin farklı ortam ve durumlarda benzer şekilde hareket etmesi, kişiliğin hangi özelliğini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

10. Bireyin belirgin, kolay değişmeyen tutarlı olan özelliklerin tümüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Örgüt içinde birlikte olunan, ilişki içinde bulunulan insanların duygularının ve reaksiyonlarının, diğer bireylerin duygularını etkilemesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi duyguların fizyolojik süreciyle ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

13. Nedeni belli olmayan duygulara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi duyguların özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi çalışma yeri duygularından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Örgüt kültürü ve örgüt iklimi kavramlarının aralarındaki farklılıklar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

17. Peters ve Waterman’nın “Mükemmeli Arayış” adlı eserlerinde, mükemmel firmaların hem merkezi hem de merkezkaç yapının özelliklerini taşımaları aşağıdakilerin hangisiyle ifade edilmektedir?

Doğru! Yanlış!

18. Kuralların, normların, süreçlerin ve geleneklerin hâkim olduğu istikrarlı örgüt kültürü türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. “Örgüt üyelerini aile üyeleri gibi görme ve onların özel sorunlarıyla ilgilenme” şeklinde ifade edilen kültürel eğilim tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. İş ve proje temelli olan, doğru kişilerin doğru yerlere getirilerek yetkilendirildikleri örgüt kültürü tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2012-2013 - Örgütsel Davranış - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…