Google Adsense Kodu

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alıyor

  • İlan Sahibi: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 
  • İlan Numarası: YOK848000
  • Şehir: İZMİR
  • İlan Türü: PERSONEL ALIMI
  • Resmî Gazete Yayım Tarihi: 24.10.2023

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular 2547 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri ve kanunda belirtilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme-Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları’na göre yapılacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosya veya 1 (bir) nüsha dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 6 (altı) nüsha CD/flash bellek ekleyerek; bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosya veya 1 (bir) nüsha dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 4 (dört) nüsha CD/flash bellek ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte, bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, Doktora belgelerini ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosya veya 1 (bir) nüsha dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 4 (dört) nüsha CD/flash bellek ekleyerek bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir. Doçent unvanını almış adaylar Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramaz.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.
Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT: (*) bulunan anabilim dalında İngilizceden Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’te belirtilen şartlara sahip olmak. 

BİRİM/ANABİLİM DALI/ ANASANAT DALIÜNVANADETNİTELİKLER
BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ
Müzik EğitimiProfesör1Güzel Sanatlar Eğitimi (Müzik Eğitimi) alanında doçentliğini almış olmak. Öz- düzenleyici öğrenme ve başarı yönelimleri konularında çalışmaları olmak.
Sınıf EğitimiDoçent1Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi (Matematik Eğitimi) alanında doçentliğini almış olmak. Sınıf eğitiminde öğretmen kimlikleri ve matematiksel modelleme alanlarında çalışmaları olmak.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
PeriodontolojiDoçent1Periodontoloji alanında doçentliğini almış olmak.
Farklı periodontal durumlarda belirteç tayini ve rejeneratif tedavi yöntemleri konularında çalışmaları olmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Hat SanatıDoktor Öğretim Üyesi1Geleneksel Türk Sanatları anasanat dalında sanatta yeterlik veya doktora yapmış olmak.Hat sanatı alanında çalışması olmak.
Çizgi Film ve AnimasyonDoktor Öğretim Üyesi1Çizgi Film ve Animasyon, Film Tasarımı, Grafik veya Sanat ve Tasarım alanlarının birinde doktora yada sanatta yeterlik yapmış olmak.Çizgi Film ve Animasyon alanında çalışması olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Arap Dili ve BelegatiDoktor Öğretim Üyesi1Arap Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak. Modern Arap Şiiri ve Edebiyatı, Kur’an-ı Kerim ve Belagat alanlarında çalışmaları olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ
Bina BilgisiDoktor Öğretim Üyesi1Bina Bilgisinde doktora yapmış olmak.
Mimarlık kuramı ve araştırma temelli mimarlık pratikleri üzerine çalışmaları olmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
HidrolikProfesör1İnşaat Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak. Yeraltı suyu akımı ve katı madde taşınımı konularında çalışmaları olmak.
TIP FAKÜLTESİ
Histoloji ve EmbriyolojiProfesör1Histoloji ve Embriyoloji alanında doçentliğini almış olmak. Sinirbilimleri ve üreme sistemi konularında çalışmaları olmak.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik MikrobiyolojiProfesör1Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında doçentliğini almış olmak.Kırım Kongo hemorajik ateşi ve viral hepatitler konusunda çalışmaları olmak.
RadyolojiProfesör1Radyoloji alanında doçentliğini almış olmak. Lipodistrofi konusunda çalışmaları olmak.
Göz HastalıklarıDoçent1Göz Hastalıkları alanında doçentliğini almış olmak. Vitreoretinal cerrahi alanında çalışmaları olmak.
İç HastalıklarıDoçent1İç Hastalıkları uzmanı olmak.Hematoloji alanında doçentliğini almış olmak. Graft versus host hastalığı, kök hücre mobilizasyonu ve fotoferez konularında çalışmaları olmak.
Ortopedi ve TravmatolojiDoçent1Ortopedi ve Travmatoloji alanında doçentliğini almış olmak. İzokinetik kuvvet ve biomateryaller üzerine çalışmaları olmak.
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDoktor Öğretim Üyesi1Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olmak.
Çocuk Gastroenterolojisi yan dal uzmanı olmak. İnflamatuvar bağırsak hastalığı olan çocuklarda vücut kompozisyonu ile ilgili çalışmaları olmak.
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDoktor Öğretim Üyesi1Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olmak.
Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıklar yan dal uzmanı olmak. Çocuk immünolojisi ve besin oral imünoterapisi konusunda çalışmaları olmak.
Göğüs HastalıklarıDoktor Öğretim Üyesi1Göğüs Hastalıkları uzmanı olmak.İş ve Meslek Hastalıkları yan dal uzmanı olmak. Lenfosit proliferasyon test uygulamaları konusunda çalışmış olmak.
Genel CerrahiDoktor
Öğretim Üyesi
1Genel Cerrahi uzmanı olmak.Karın zarı kanserleri üzerine çalışmaları olmak.
Acil TıpDoktor
Öğretim Üyesi
1Acil Tıp uzmanı olmak. Reboa uygulamaları hakkında eğitim almış olmak.
Kulak,Burun ve Boğaz HastalıklarıDoktor Öğretim Üyesi1Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı olmak. Rinoloji alanında çalışmaları olmak.
İZMİR ULUSLARARASI BİYOTIP VE GENOM ENSTİTÜSÜ
Genom Bilimleri ve Moleküler Biyoteknoloji (*)Profesör1Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında doçentliğini almış olmak.
Tümör baskılayıcı mekanizmalar ve CRISPR genom mühendisliği üzerine çalışmaları olmak.
Genom Bilimleri ve Moleküler Biyoteknoloji (*)Profesör1Biyoloji alanında doçentliği almış olmak. Biyoenformatik ve transpozonlar üzerine çalışmaları olmak.
Genom Bilimleri ve Moleküler Biyoteknoloji (*)Doçent1Biyomühendislik alanında doçentliğini almış olmak.
Biyoproses mühendisliği, mikrobiyal enzim üretimi ve optimizasyonu üzerine çalışmaları olmak.

İLGİLİLERE DUYURULUR.