Google Adsense Kodu

2018-2019 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

2018-2019 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı

1. Bulut bilişim altyapısını ifade eden aşağıdaki ikililerden hangisi doğru olarak belirtilmiştir?

Doğru! Yanlış!

2. İçinde çok sayıda sunucuyu barındıran, depoladığı verinin güvenliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla güçlü ve yedekli elektrik, iklimlendirme ve iletişim alt yapısı bulunan tesislere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Ofis yazılımlarındaki tüm belgelerin saklanması için hizmet veren çevrimiçi depolama hizmeti Google verimlilik araçlarından hangisi kapsamında yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişim hizmetlerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi kurum, işletme ve bireylerin bilişim hizmeti olarak faydalandığı bulut bilişimin genel özelliklerinden değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişimin sınırlılıkları arasındadır?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi bulut bilişim depolama hizmetlerine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

8. Kullanıcının talep ettiği oranda işlem gücü, depolama alanı, bant genişliği, hafıza kaynaklarının hizmet olarak sunulması bulut bilişim hizmet sunum modellerinden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. 1980'li yıllarda teknolojik gelişmelerin sonucu boyutu ve fiyatı küçülerek yaygın olarak kullanılmaya başlanan bilgisayar türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Bulut bilişim sayesinde kullanıcılara düşük donanım maliyeti sağlayan kullanıcı bilgisayarları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Uzun yıllar boyunca çalışmaları ile alanda çığır açmış bir bilim insanı geçirmiş olduğu kaza sonucu yürüme, duyma ve görme kısıtlı hayatını devam ettireceği teşhisi ile tedavisine başlanmıştır. Bu bilim insanının deneyimlerinden yararlanılmak istenmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu amaçla yapılacak en doğru çalışma olacaktır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi döngüsel teknolojik değişim sürecininin benzersiz ve yeni olan bir cihaz, yöntem, birleşim ya da süreç olarak tanımlanan boyutudur?

Doğru! Yanlış!

13. Beyin dalgalarının yakalanmasına dayalı, üzerinde en fazla çalışılmış olan, beyne müdahale etmeyen, zamanla duyarlılığı artan, kullanımı kolay ve düşük kurulum maliyetine sahip olan bir beyin bilgisayar arayüzü olarak tanımlanan ifade ve ait olduğu teknoloji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdaki teknolojilerden hangisini yalnızca yenilikçi bireyler kullanıyor olabilir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi Rogers’a ait “Yeniliklerin Yayılması” kuramına göre teknolojinin yayılma aşamasında teknolojiyi kullananlar grubundan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki teknolojilerden hangisi diğerlerinden farklı bir kategoride yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi gelecek 10 yıl boyunca yayılması beklenmekte olan teknolojidir?

Doğru! Yanlış!

18. Moore Yasası aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

19. Evinin salonunda kayak deneyimi yaşayabilen bir birey öncelikli olarak aşağıdaki teknolojilerden hangisini kullanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

20. Elif Hanım, son projesinde bir takım özelliklere sahip olan bir ortam geliştirilmesini istiyor. Bu ortamda bilgisayar, yazıcı, ev aletleri gibi cihazların ortak ağdan çalışabilmesi, kullanan kişiye göre düzenleme yapabilmesi, herhangi bir istek belirtmeden kullanıcısına öneride bulunması gibi özellikler olmalıdır. Buna göre aşağıdaki çıkarımlardan hangisi doğru olacaktır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Temel Bilgi Teknolojileri II - Final (7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…