Google Adsense Kodu

Avrupa Birliği ve Türkiye – Çalışma Testi (14)

Avrupa Birliği ve Türkiye – Çalışma Testi (14)

1. Schuman Bildirisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Avrupalı devletlerin gerçekleştirdikleri ilk supranasyonel (uluslarüstü) yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa bütünleşmesinin başlangıç yıllarında önemli rol oynayan siyasetçilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Yöneldiği kişileri tüm yönleriyle bağlayan türev hukuk normu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi İkinci Dünya Savaşı sonrasında toplanan Yalta ve Potsdam Konferanslarında Almanya Sorunu ile ilgili ele alman konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. "Görüşler ilke olarak bağlayıcı değildir. Ancak AB hukukunda öyle görüşler vardır ki bunlar bağlayıcı nitelik taşımakta ve hukuksal sonuçlar doğurmaktadır." Buna göre aşağıdakilerden hangisinin görüşleri bağlayıcı olabilir?

Doğru! Yanlış!

7. AB hukukunun “sui generis” bir hukuk sistemi olduğu Adalet Divanı’nın aşağıdaki kararlarından hangisinde vurgulanmıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi İkinci Dünya Savaşı sonrası ABD’nin Avrupa'ya yardım etme sebeplerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. AB hukukunun önceliği ne zaman ortaya çıkar?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi, uluslararası hukuk normları ile ulusal hukuk normlarının birbirinden ayrı ve bağımsız olduğunu, fakat bu iki hukuk normunun birbirine eş düzeyde olduğunu kabul eden düalist görüş savunucularından biridir?

Doğru! Yanlış!

11.

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Birliği’nin kurumsal yapısı içinde yer alan yedi temel kurumdan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdaki AB kurumlarından hangisi Komisyon’u topluca istifaya zorlayabilme yetkisine sahiptir?

Doğru! Yanlış!

14. Avrupa Birliği’nin en genç kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Avrupa Birliği sistemi içinde yasama sürecini başlatabilecek olan tek kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki Birlik üyesi ülkelerden hangisi Euro’yu ulusal para birimi olarak kullanmamaktadır?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Kopenhag siyasi kriterlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi yeni işlevselcilik yaklaşımının temsilcilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

19. İkinci Dünya Savaşı sonrası barış ortamının nasıl sağlanıp sürdürüleceği sorusundan hareket eden, Jean Monnet’nin düşünce ve faaliyetleri ile anlam kazanan çağdaş dönemdeki federalist yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Finlandiya, İsveç ve Avusturya AB’ye kaç yılında üye olmuştur?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Avrupa Birliği - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…