Google Adsense Kodu

Yönetim ve Organizasyon – Çalışma Testi (5)

Yönetim ve Organizasyon – Çalışma Testi (5)

1. Bir organizasyonda sahip olunan mevki ve yetki sonucu kazanılan güç kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel bölümlendirme yaklaşımlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi yönetim süreci kapsamında değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi kontrol sürecinin evrelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi astları yönetmeyi, onları motive etmeyi eğitmeyi, onlarla iletişim kurmayı kapsayan yönetici rolüdür?

Doğru! Yanlış!

6. Fonksiyonel açıdan ilgili ve aynı amaca yönelmiş kısımların bir bölümde toplanmasını sağlayan bölümlere ayırma ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi örgütleme ilkelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Hedefleri koymayı ve prosedürleri, kuralları, takvimleri ve bütçeleri geliştirmeyi kapsayan planlama türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Yöneticinin beşeri ve maddi araç gereçleri serbestçe kullanabilme hakkı olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi liderlik tanımlarında ortak olan temel öğelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Yol-Amaç Teorisi kapsamında ortaya çıkabilecek liderlik tarzlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi örgütte bir sorunun veya aksiliğin ortaya çıkması durumunda liderin bunları bertaraf etmek için hemen harekete geçtiği etkileşimci liderlik boyutudur?

Doğru! Yanlış!

13. Mc Clelland’ın başarma ihtiyacı teorisinde yer alan ihtiyaçlar aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

14. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinin en üst basamağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. İşletmenin stratejik yönetimi ve yönlendirmesi ile görevli ve sorumlu olan üst yönetimin, pay sahipleri, çalışanlar, tedarikçiler, müşteriler ve diğer toplumsal kurumlarla olan ilişkilerini kapsayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi çatışmada modern yaklaşımın özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

17. Kendini sürekli dönüştürebilen ve tüm organizasyon üyelerinin öğrenmelerini kolaylaştıran organizasyon çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Tasarım, üretim, teslimat ve satış sonrası hizmetler dengeli başarı göstergesinin hangi boyutunda ele alınır?

Doğru! Yanlış!

19. Birden fazla üstün aynı asta emir vermesi durumunda ortaya çıkacak kişilerarası çatışma şekli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi küçülme odaklı yaklaşımlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Yönetim ve Organizasyon - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…