Google Adsense Kodu

2014-2015 – Tüketici Davranışları – Final Sınavı

2014-2015 – Tüketici Davranışları – Final Sınavı

1. Farklı pazar bölümlerinin belirlenerek, her birine farklı ürünlerin sunulduğu hedef pazar stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi pazar bölümlendirmenin yararlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir kişinin sahip olduğu tüm potansiyelini kullanarak, kendini mutlu hissettiği ihtiyaçlar hiyerarşisi düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Ramazan ayında süpermarketlerin fırın reyonlarında iftar zamanına yakın sıcak ekmek kokularının yayılarak tüketicilerin ekmek almaya yönlendirildiği, tepkisel koşullanma pazarlama stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Bir uyaranın duyu organları tarafından alınmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Bireylerde uyaranların seçimiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

7. "Bireyin tasarruf etmeye yönelik olumlu bir tutumu varsa, ev almak, dövize yatırım yapmak gibi davranışlara eğilimi olması beklenir." Bu durumu en iyi açıklayan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi tutumların işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Bireyin kişiliğini yaratma sürecinde bilinçli olarak seçtiği ve ahlaki olgular ile ilgili kısmını da oluşturan özellikleri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Kişiliğimizin görünen yanı hangi psikoanalitik terimi simgeler?

Doğru! Yanlış!

11. “Kişinin temel özellikleri bilinirse, kişiliği de öğrenilebilir.” ideası aşağıdaki kuramlardan hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

12. Ailenin çocuk sahibi olmasıyla birlikte koruyuculuk görevini de üstlenmesi aşağıdaki işlevlerden hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Alışveriş sırasında bir mağazaya giren bireyin, bu mağazaya ilişkin geçmiş deneyimleri olmaması durumunda danışma grubunun yaratacağı etki aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Bir ya da birden çok çocuğa sahip karı kocadan oluşan aileye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Bir topluluk içinde birbirine göreceli olarak benzeyen, benzer değerleri, yaşam tarzları, ilgileri, refahı, statüsü, eğitimi olan gruplara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Sosyo Ekonomik Statü Grubu (SES) içinde bulunan A grubunun üyeleri kimlerdir?

Doğru! Yanlış!

17. Bir grup kimseyi diğer gruplardan ayıran ve grubun tamamının hep birlikte sahip oldukları zihinsel programa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi plansız satın alma türlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Bir tüketicinin otomobil alırken dayanıklılık, hava yastığı, motor gücü gibi özelliklere bakarak karar vermesi durumunda ortaya çıkan karar türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. "Tüketicilerin satın alma sürecine başlamaları farklı sorunlar nedeniyle olabilmektedir." Aşağıdakilerden hangisi bu sorunların ortaya çıkış nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2014-2015 - Tüketici Davranışları - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…