Google Adsense Kodu

2018-2019 – Kamu Maliyesi – Final Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2018-2019 – Kamu Maliyesi – Final Sınavı

1. Ortak bir çıkar etrafında birleşmiş sosyal gruplara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Devletin kaynak dağılımı işlevi ile kastedilen aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi kamu kesiminde fon uygulamalarına başvurulmasının gerekçelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Ekonomide devlet müdahalesine karşı çıkarak, liberalizme öncülük eden görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi devleti harcama yapmaya yönelten unsurlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Kamusal mal ve hizmetlere yönelik talep sürekli artarken vergi gelirlerinde aynı oranda bir artış olmadığı için kamu harcamalarının yükseldiğini savunan görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Devletin yapısı ve organları göz önünde tutularak yapılan kamu harcama sınıflandırması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kalkınma carilerine örnek olarak gösterilebilecek harcama türlerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

9. Devlet veya yerel yönetimler tarafından yapılan bayındırlık işlerinden dolayı değerleri artan gayrimenkullerin, sahiplerinden, bu hizmetin maliyetine katılma karşılığı olarak alman paylara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Türkiye’de “Vergi resim, harç ve benzeri yükümlülükler kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır.” hükmü aşağıdakilerden hangisinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

11. Devlete ait menkul ve gayrimenkullerin satışından veya kiralanmasından doğan kamu gelirleri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi vergilerin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi bütçenin klasik işlevlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi yalnızca demokratik ülkelerde geçerlidir?

Doğru! Yanlış!

15. Parlamentonun gerçekleştirdiği bütçe denetimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Genel bütçe gelir teklifi aşağıdakilerden hangisi tarafından hazırlanır?

Doğru! Yanlış!

17. Kısa vadeli devlet borçlarının diğer adı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Borcun ödeme zamanında yaşanan finansal sıkışıklık nedeniyle süresi gelen borçların yeniden borçlanmayla kapatılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi iç borçlanmanın kaynaklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi devletin borçlanma nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Kamu Maliyesi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…