Google Adsense Kodu

Türkiye Ekonomisi – Çalışma Testi (3)

Türkiye Ekonomisi – Çalışma Testi (3)

1. Hanehalkı veya bireyin, yaşamını sürdürebilecek asgari refah düzeyini yakalayamaması durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. TÜİK verilerine göre, 2017 yılında Türkiye’de fonksiyonel gelir dağılımında milli gelirden en yüksek payı alan gelir türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin ilk geniş kapsamlı sosyal güvenlik kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi net vergi yükünü ifade eder?

Doğru! Yanlış!

5. Türkiye’de iç borçlanma ve borç yönetimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. İthal ikameci bir anlayış içerisinde, öncelikle Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin tarım ürünlerinin tüketilmesini ve söz konusu yerli ürünlerin ithalata karşı korunmasının sağlanarak Birlik tarım ürünleri ihracatının geliştirilmesini hedefleyen Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Türkiye'de beş yıllık kalkınma planları hangi yıldan itibaren uygulanmaya başlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun getirdiği yenilikler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de aktif istihdam politikaları kapsamında İŞKUR'un sağladığı hizmetler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

10. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2017 yılında en fazla üretilen sebze aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Osmanlı Devleti’nde ilk elektrik enerjisi üretim birimi nerede kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

12. Bir ülkenin kendi karasuları içinde kalan deniz çevresini kullanma hakkına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre aşağıdakilerden hangisi 1972-2018 döneminde Türk müteahhitlerin yurtdışında en fazla iş aldığı ilk üç ülkeden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangileri Türkiye'de imalat sanayinin sorunları arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

15. Gümrük gözetimi altındaki eşyanın asli niteliklerinin değiştirilmeden istiflenmesi, yerinin değiştirilmesi, büyük kaplardan küçük kaplara alınması gibi işlemlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi 24 Ocak 1980 Kararları kapsamında alınan tedbirler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

17. Belli bir süre içinde bir ekonominin yerleşikleri ile yabancılar arasında oluşan ekonomik akımlara bağlı değerlerin, transfer ödemelerinin ve rezervlerde meydana gelen değişikliklerin sistematik ve muhasebe kayıtlarına uygun olarak tutulduğu istatistiki belgeye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Bir ülkenin ithal ettiği malları çok fazla fiziki değişikliğe uğratmadan başka ülkelere satmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi küresel kriz karşısında Türkiye’nin para politikası kapsamında aldığı tedbirler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin 1970’li yıllardaki döviz darboğazına karşı aldığı tedbirler arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Türkiye Ekonomisi - Yaz Okulu Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…