Google Adsense Kodu

2018-2019 – Türk Vergi Sistemi – Yaz Okulu Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2018-2019 – Türk Vergi Sistemi – Yaz Okulu Sınavı

1. Sermayenin başkasına kullandırılması yoluyla sağlanan gelire ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki gelir unsurlarından hangilerinde uzmanlığa dayalı bireysel emek unsuru önemli bir yere sahiptir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisinde ticari kazançta vergi matrahından indirilebilecek giderlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi esnaf muaflığından yararlanamaz?

Doğru! Yanlış!

5. Esnaf muaflığından yararlanan kişilere değerli kağıt satışları ile ilgili ödenen komisyon bedelleri üzerinden yüzde kaç oranında gelir vergisi stopajı uygulanır?

Doğru! Yanlış!

6. Perakende ticaretle uğraşan ikinci sınıf tüccar Bay A'nın 2016 takvim yılına ilişkin; Dönem başı mal mevcudu: 100.000 TL Dönem sonu mal mevcudu: 50 000 TL Dönem içindeki mal alışları: 30.000TL Dönem giderleri: 20.000 TL Dönem içi satış gelirleri: 110.000 TL'dir. Buna göre, Bay A'nın vergiye tabi safi kazancı kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi diğer ücretler kapsamına girenlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi esnaf muaflığı kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

9. Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi izleyen yılın hangi ayında verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangileri gelir vergisi tevkifatı yapmak zorundadır?

Doğru! Yanlış!

11. Gelir vergisinde geçici vergi oranı yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

12. Gelir vergisine tabi gelirlere uygulanan artan oranlı tarifede son oran yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi safi kurum kazancının tespitinde indirilebilecek giderlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi kurumların bazı kazançlarının kurumlar vergisinden istisna edilmesi ile ilgili amaçlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi özel tüketim vergisi niteliğindeki harcama vergilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Katma değer vergisinin fiili mükellefi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nun konusuna giren ürünlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Bina vergisinin oranlarını yarıya kadar indirme veya üç katma kadar çıkarma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?

Doğru! Yanlış!

19. 1986 yılından itibaren emlak vergisi aşağıdakilerden hangisi tarafından toplanmaya başlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Değerli Kağıtlar Kanunu'na göre değerli kağıtlar kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Türk Vergi Sistemi - Yaz Okulu Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…