Google Adsense Kodu

2018-2019 – Devlet Bütçesi – Vize Sınavı

2018-2019 – Devlet Bütçesi – Vize Sınavı

1. Hükümetlerin tercihlerini parlamentolar aracılığıyla onaylaması ve uygulaması aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi ile ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi en az kaynakla en fazla sosyal faydayı sağlayacak biçimde bütçe uygulamasının yapıldığını anlatan denetim türünü ifade eder?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

4. Bir ekonomide var olan dışsallıkların giderilmesi için devletin bütçe aracılığı ile bazı görevler üstlenmesinin gerektiği aşağıdaki bütçe işlevlerinden hangisi ile yakından ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

5. Gelir toplanması, gider yapılması, borç alınması gibi bütçe uygulamasıyla ilgili denetimi düzenleyen hukuk dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Bütçede yer alan gelir ve gider tahminlerinin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullara uygun olması gerektiğini esas alan bütçe ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Neumark’ın ortaya koyduğu statik bütçe ilkeleri aşağıdakilerden hangisini açıklar?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisinde 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’na göre bütçe gelir ve gider tahminleri uygulama sonuçlarının raporlanmasında esas alınan ilkeler birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi Türk Bütçe Sisteminde bütçenin genellik ilkesinin istisnası olan uygulamalardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi klasik bütçe ilkelerinden biri olan genellik ilkesinin uygulama yöntemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Türkiye’ye örnek olan klasik bütçe sisteminin ilk kez ortaya çıktığı ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Fransa tarihinde 1614-1789 arası dönem aşağıdakilerden hangisi olarak anılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

13. İngiltere’de vergileri onaylama hakkını kesin olarak parlamentoya veren 1689 tarihli belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Osmanlı’da 1808’de Padişah ile ayanlar, valiler ve beyler arasındaki ilişkileri kapsayan, vergi düzeni ile adil ve eşit vergi salma konusunda hükümler içeren belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi ABD’de 1767’de Townshend yasaları ile getirilen vergilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. Torba bütçeleme sistemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

19. Geleneksel performans bütçe ile program bütçenin özelliklerini birleştiren bütçeleme sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi klasik bütçeleme ile ilgili olumsuz eleştirilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Devlet Bütçesi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…