Google Adsense Kodu

2013-2014 – Büro Teknolojileri – Vize Sınavı

2013-2014 – Büro Teknolojileri – Vize Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi hizmet sisteminin özellikleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

2. Yönetici ve çalışanların hareket halinde olsalar bile, bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde bürolardaki görevlerini bulundukları yerden yerine getirdikleri büro türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangileri ev büroların ortaya çıkmasında etkili olmuştur?

Doğru! Yanlış!

4. Büro ortamlarına bütüncül bir bakış açısıyla bakıldığında aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bilgi ve iletişim teknolojileri, rekabet ve küreselleşmenin bürolarla ilgili olarak ortaya çıkarmış olduğu özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Google firmasının, çevrimiçi haberleşme amacıyla geliştirdiği, anlık ileti gönderimi, görüntülü ve sesli konuşma özelliklerine sahip yazılımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi E-devlet kapsamında genel olarak sunulan hizmetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

8. Sosyal ağ sitesi olmasının yanında iş hayatına yönelik olmasıyla diğerlerinden farklılaşan sosyal medya aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi iş hayatında sosyal medya kullanımının faydalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. İnternet aracılığıyla tüketicilerin, tüketicilerle ticaret yapması hangi elektronik ticaret yaklaşımının kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

11. Öğretmen ve öğrencinin aynı ortamda ve aynı anda bulunmalarına gerek kalmadan, İnternet teknolojileri aracılığı ile gerçekleştirilen eğitim ve öğrenim faaliyetlerine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. İnternet televizyonları hangi tür web siteleri kapsamına girmektedir?

Doğru! Yanlış!

13. Yayınlanacak materyallerin veya bilgilerin internet sitesi üzerinden sunulmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Yazarın teknik bilgi bilmesine gerek duymadan, kendi isteğine göre yazdığı metinleri kronolojik bir sırayla aktardığı kişisel web sitesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. Facebook, Twitter gibi web 2.0 kapsamında kullanıcıların içeriklerini hazırladıkları sitelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Belli bir amaç için bir araya gelmiş insanlar arasında tekrar edilebilir, çerçevesi belli bir ortak çalışma ortamı yaratmak üzere oluşturulmuş, üzerinde ayarlamalar yapmaya uygun yazılım setine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi uzaktan etkileşimli birlikte çalışmalar için kullanılan bir teknolojidir?

Doğru! Yanlış!

18. Proje yönetimi veya proje planlamasını, işletmenin satın alma, üretim, insan kaynakları, pazarlama gibi diğer fonksiyonlarıyla birleştiren proje yönetimi yazılımı türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi görüntülü konferans sisteminin bileşenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi sohbet programları için geçerli değildir?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 - Büro Teknolojileri - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: