Google Adsense Kodu

2018-2019 – Makro İktisat – Üç Ders Sınavı

2018-2019 – Makro İktisat – Üç Ders Sınavı

1. Ekonomideki aktörlerin ellerinde tutmak istedikleri toplam para miktarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. Marjinal tüketim eğiliminin 0,80 olduğu bir ekonomide çoğaltan katsayısının değeri kaçtır?

Doğru! Yanlış!

3. Keynesyen Teori'ye göre çoğaltan katsayısının değeri aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

Doğru! Yanlış!

4. Keynesciliğin antitezi olarak kabul edilen ve öncülüğü Milton Friedman tarafından yapılan iktisat yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisine yapılan net ilaveler, reel yatırım olarak tanımlanır?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi paranın özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri paranın değişim aracı olarak sağladığı yararlar arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

8. Klasik teoride paranın reel ekonomik değişkenler üzerinde herhangi bir etkisinin bulunmaması aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

9. Bireysel tüketimin sadece bireysel tercihlere değil aynı zamanda komşuların tüketim yapısına da bağlı olduğunu öne süren hipotez aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Makro iktisatta piyasaların temizlenmesi varsayımı ile aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?

Doğru! Yanlış!

11. Mundell-Fleming Modeli'ne göre, sermaye hareketliliğinin tam olması halinde aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

12. Yeni klasik iktisatçılar, toplam arz eğrisinin pozitif eğimli oluşunu aşağıdaki modellerden hangisini kullanarak açıklar?

Doğru! Yanlış!

13. BP eğrisi üzerinde yer alan bir nokta ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

14. Ekonomide mal ve faktör piyasalarının şartlarını birlikte yansıtan eğri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Keynesci teoriye göre para, ekonomik faaliyetlerin yönünü ve seviyesini aşağıdakilerden hangisi aracılığı ile etkilemektedir?

Doğru! Yanlış!

16. Çalışan kişilere, işgücü arz fazlası ve yeterli iş kalmamasına neden olacak biçimde ücret ödenmesi uygulamasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. İşsizlik ile enflasyon oranları arasındaki ters yönlü ilişkiyi gösteren eğri aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Tamamen öngörülen enflasyonda fiyatları değiştirmenin maliyetine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

19. İktisadi durgunluk, reel gayrisafi yurtiçi hasılanın birbirini izleyen en az kaç çeyreklik dönemde azalması ile ortaya çıkar?

Doğru! Yanlış!

20. Paracı görüşü savunan iktisatçılara göre konjonktürel dalgalanmaların kaynağında aşağıdakilerden hangisindeki değişmeler yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Makro İktisat - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…