Google Adsense Kodu

2018-2019 – Finansal Tablolar Analizi – Vize Sınavı

2018-2019 – Finansal Tablolar Analizi – Vize Sınavı

1. Aşağıdaki kalemlerden hangisi nakit akış tablosunun finansman faaliyetleri nedeniyle nakit girişleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmenin bir yıl veya normal faaliyet dönemi içinde paraya çevirebileceği (satacağı, tahsil edeceği) veya kullanacağı varlıklar bilançoda hangi grupta raporlanır?

Doğru! Yanlış!

3. Yabancı kaynak oranı nasıl hesaplanır?

Doğru! Yanlış!

4. "Yatırım Yenileme Oranı (YYO)= Brüt Maddi Duran Varlık Yatırımları / Net Maddi Duran Varlık Amortismanları" Yatırım yenileme oranının sonucu 5,5 ise bu aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

5. Olağan işletme faaliyetlerden sağlanan net nakit miktarı pozitifse; aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

6. Satışların maliyeti tablosu aşağıdaki tablolardan hangisinin tamamlayıcısı niteliğindedir?

Doğru! Yanlış!

7. Enflasyonun finansal tablolar üzerindeki etkisini en acık biçimde yansıtan finansal analiz tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi muhasebe riskini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmenin varlıklarını hangi kaynaklarla finanse ettiğinin analiz edilmesi aşağıdaki analiz türlerinden hangisinin kapsamındadır?

Doğru! Yanlış!

10. Bu bilgilere göre işletmenin nakit dönüş süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi muhasebe farklılıklarının doğmasına yol açar?

Doğru! Yanlış!

12. Doğrudan (direkt) yöntemle hazırlanan nakit akış tablosunun ilk bölümünü oluşturan işletme faaliyetlerinin en önemli kalemi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Gelir ve giderlerin gruplandırılarak verilmediği için brüt satış kârı, faaliyet kârı, olağan kâr gibi kâr kalemlerin oluşumu hakkında bilgi edinilemeyen, doğrudan dönemin net sonucunun görüldüğü gelir tablosu biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. "Finansal analiz ve yorumun hareket noktasını oluşturan finansal tablolardaki bilgilerin doğruluk ve güvenilirliği, yapılacak analiz ve yorumların doğruluk ve güvenilirliğini de artıracaktır." Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi önemli bir güvencedir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi finansal tabloların sağlamayı hedeflediği bilgiler arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi brüt çalışma sermayesini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

17. "Bay A. tasarruflarını değerlendirmek üzere borsada işlem gören firmalara ortak olmak amacıyla yatırım yapmak istemektedir." Bay A'nın işletmelerin gelecekteki kazanma güçlerini tespit etmek amacıyla yapacağı analiz aşağıdakiler den hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Tahakkuk esasında hasılatın ortaya çıkma zamanı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmektedir?

Doğru! Yanlış!

19. Oran analizi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Alacak devir hızı 1 çıkan bir işletmenin alacakların ortalama tahsil süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Finansal Tablolar Analizi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…