Google Adsense Kodu

2018-2019 – Avrupa Birliği – Yaz Okulu Sınavı

2018-2019 – Avrupa Birliği – Yaz Okulu Sınavı

1. Ulus-üstü yaklaşım açısından federalizmin temel özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. AB bütünleşmesinin ulus-devletin egemenliğini zayıflattığını, bu nedenle Avrupa bütünleşmesinin yavaşlatılması, durdurulması ve bazen bu süreci bitirecek adımların atılması gerektiğini savunan, “kötümserlik” olarak da anılan bakış açısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. 310 yılında kaleme aldığı Monarchia başlıklı yapıtında Avrupa kıtasında savaşların önlenmesi için bir “birlik”, tek bir yönetim kurulması gerektiğinden söz eden düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Avrupa Birliği'ne tam üyelik şartlarını belirleyen Kopenhag Kriterleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. İngiltere’nin 1979 yılında kurulan Avrupa Para Sistemi (APS) girişiminin dışında kalmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Avrupa Merkez Bankası'nın iç örgütlenişi içinde yer alan oluşumlardan hangisi gündelik işleyiş ile ilgilenir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Birliği’nin temel kurumlan arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

8. Yönlendirici ilkeler, göstergeler ve kıstaslar, yerel politikaya aktarma, gözetim ve değerlendirme olmak üzere dört temel unsurdan oluşan ve bağlayıcılık içermeyen AB politika aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. "____________ , muhatap alınan her üye devleti ulaşılması gerekli sonuçları itibarıyla bağlar, şekil ve yöntem seçimini ise ulusal otoritelere bırakır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

10. Devlet sorumluluğu ilkesi Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın hangi kararı ile ilk kez ortaya konulmuştur?

Doğru! Yanlış!

11. AB hukuku normlar hiyerarşisi açısından ele alındığında, aşağıdaki kaynaklardan hangisi hiyerarşinin en altında yer alır?

Doğru! Yanlış!

12. AB’nin resmi kamuoyu araştırma birimi Eurobarometer tarafından 2015’te yayımlanan kamuoyu araştırma sonuçlarına göre, ortak dış politika fikrine en az destek veren AB üyesi ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası aşağıdaki antlaşmalardan hangisi ile ortaya çıkmıştır?

Doğru! Yanlış!

14. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi hangi AB kurumu tarafından atanır?

Doğru! Yanlış!

15. "______________, cesaretlendirme ve teşvik gibi araçlarla, diplomasi ve müzakereler yoluyla iktisadi yatırım ve yardım vaatleri ile birlikte kullanılan bir yöntemdir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

16. Tarihteki ilk askeri Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) operasyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. "Malların serbest dolaşımı yanında, tüm üretim faktörlerinin dolaşımının serbest olduğu ekonomik bütünleşme aşamasıdır. Bu aşamada her üye ülke, üçüncü ülkelere karşı, bazı alanlarda kendi ulusal ekonomi politikasını veya aralarında anlaşarak ortak bir politika izleyebilir." Yukarıdaki paragrafta sözü edilen ekonomik bütünleşme aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Avro hangi tarihten itibaren nakdi para olarak kullanılmaya başlanmıştır?

Doğru! Yanlış!

19. Avrupa Birliği Vatandaşlığı (Topluluk Vatandaşlığı) kavramı ilk kez aşağıdaki antlaşmalardan hangisi ile yürürlüğe girmiştir?

Doğru! Yanlış!

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Avrupa Birliği - Yaz Okulu Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…