Google Adsense Kodu

2018-2019 – Avrupa Birliği – Vize Sınavı

2018-2019 – Avrupa Birliği – Vize Sınavı

1. 9 Mart 1947’de savunma amacıyla imzalanan Dunkirk Antlaşması'na taraf ülkeler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdaki gelişmelerden hangisi Avrupa’nın savunma amaçlı kendi örgütünü oluşturma projesini ertelemesine neden olmuştur?

Doğru! Yanlış!

3. Bir uluslararası bütünleşme teorisi olan İşlevselci yaklaşımın en önemli temsilcisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Avrupa'da barış için birleşme çabalarının başında gelen ve birleşik bir Avrupa amacıyla 1924 yılında kurulan hareket aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Haziran 2016'da gerçekleştirilen referandum sonucunda Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecine giren ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Türkiye'nin Avrupa Birliği katılım müzakereleri kaç yılında başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

7. 1990'lı yıllarda Avrupa Birliği'ne getirilen üç sütunlu yapı aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle kaldırılmış ve tüm alanlar ortak Topluluk çıkarı haline getirilmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi, Avrupa Birliği'ne 2004 yılında tam üye olarak kabul edilen ülkelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Avrupa Birliği kurumlarının artan güçleri ve otoriteleri ile Avrupa vatandaşlarının bu kurumlan denetleme gücü arasındaki dengesizliği anlatmak üzere kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Avrupa Birliği'nin Orta ve Doğu Avrupa genişlemesinde izleyeceği yaklaşımı ve aday ülkeler hakkında yapılan değerlendirmeleri içeren 1997 tarihli belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi Komisyon'un atama sürecinde rol almaz?

Doğru! Yanlış!

12. “Kültür” alanı Avrupa Birliği’nin yetki kategorilerinden hangisi içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Avro'nun ihracına izin verme konusunda yetkili kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Uluslararası anlaşmalar ile ilgili müzakerelerin açılması ve anlaşmaların imzalanması konularında yetki veren, müzakere talimatlarını kabul eden ve anlaşmaları akdeden kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. AB’nin bir alanda kural olarak sadece kendisinin yasama faaliyetinde bulunabilmesi ve hukuken bağlayıcı tasarruflar kabul edebilmesi anlamına gelen yetki kategorisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. AB Hukuku'nun kaynakları, şekli kriter esas alınarak sınıflandırdığında aşağıdakilerden hangisi AB Hukuku'nun dış kaynağını oluşturur?

Doğru! Yanlış!

17.

Doğru! Yanlış!

18. "Ulus-üstü hukuk, mutlak egemenlik fikrinden egemenlikten gelen yetkinin devredilebileceği fikrine geçtiği ölçüde o zamana kadarki ___________ anlayışını değiştirmiştir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi, AB'nin kurucu antlaşmalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Yasama usulü ile kabul edilen hukuki tasarrufa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Avrupa Birliği - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…