Google Adsense Kodu

2017-2018 – İşletme Yönetimi – Final Sınavı

2017-2018 – İşletme Yönetimi – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi kurmay yetkiye sahip bir kadrodur?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi McGregor’un Y Kuramı varsayımlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi uzun süreli stratejik amaçlar için kabul edilen süredir?

Doğru! Yanlış!

4. Belirli girdilerin kullanılarak istenilen çıktılara dönüştürülme faaliyetine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. "Çevre koşullarının durgun, dengeli ve değişim hızın yavaş olduğu durumlarda __________ örgüt yapısı, aksine çevre koşullarının hızlı değiştiği ve esnekliğin olduğu durumlarda ___________ örgüt yapısı uygundur." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangisi sırasıyla doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

6. Planlamada belirlenen faaliyetlerin netleştirilmesi, işleri yapacak kişilerin ve aralarındaki ilişkilerin belirlenmesi ile yer, araç ve yöntemlerin hazırlanması faaliyetlerini içeren yönetim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıdakilerden hangileri bölümlere ayırmada göz önünde tutulacak unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

8. Örgütsel yapı ile çalışanların yaptıkları işle ilgili tüm bilgileri içeren ve örgüt şemasını açıklayan doküman aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Amaç-Yol Teorisi olarak bilinen liderlik teorisi insan davranışını belirleyen hangi iki faktör üzerine kurulmuştur?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki yönetim fonksiyonlarından hangisi “örgütün saptanan amaçları doğrultusunda çalışanları istenen yönde davranışa yönlendirme, harekete geçirme ve iş yaptırma faaliyeti” olarak tanımlanır?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi bir yöneticinin sahip olması gereken güç kaynaklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Kişinin dışındaki çevresinde bulunan dışsal faktörlere ağırlık vererek motivasyonu açıklayan teorilere “süreç teorileri” adı verilmektedir. Aşağıdaki motivasyon teorilerinden hangisi süreç teorileri kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

13. Yöneticilerin de, çalışanların da iş hayatında daha yüksek performans göstermeleri ve karşılarındakileri daha iyi anlamaları için kimi zaman kendilerini onların yerine koymalarına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. İşletmelerde uygulanan kontrol türleri göz önüne alındığında; “iş olup bittikten sonra yapılan kontrol ve çözüm yolu arama işlemleri” hangi tür kontrol yöntemi kapsamında değerlendirilmelidir?

Doğru! Yanlış!

15. Kontrol sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

16. İşletme içindeki resmi olmayan gruplar tarafından yapılan söylenti, dedikodu gibi paylaşımlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Kişinin başkalarını daha fazla, kendisini ise daha az önemsediği, fedakarlık unsuru içeren çatışma yönetimi stratejisine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Gözle görülür bir şekilde eyleme dönüştürülen çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Stres yönetimi sürecinde; stres verici koşullara rağmen, uyuma elverişli bir durum ortaya çıktığında direncin oluştuğu ve bu durumda bireylerin alarm tepkisi sırasındaki belirtilerinin ortadan kalktığı, vücudun normalin üzerinde direnç gösterdiği aşamaya ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi krizleri rutin ortamlardan ayıran özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İşletme Yönetimi - Final Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…