Google Adsense Kodu

2013-2014 – İşletme İlkeleri – Final Sınavı

2013-2014 – İşletme İlkeleri – Final Sınavı

1. Kendisinin ya da aile bireylerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın almada bulunan kişilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmelerin gelecekte olmasını arzu ettikleri durumun ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. İki yüz elli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı ya da mali bilançosu yirmi beş milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sorumluluğun sınırlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Yeni bir işletmenin kuruluş sürecindeki ilk aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Girişimcinin elinde bulundurduğu sermaye, işgücü, teknoloji ve hammadde gibi üretim faktörlerini kullanarak daha fazla ürün veya hizmet üretmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

7. Yatırım kararı alınmadan önce, kurulması düşünülen işletmeyle ilgili ekonomik, teknik, finansal, yasal ve örgütsel bilgilerin toplanarak, sistemli bir biçimde sunulması süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin kuruluş aşamasında yapılan ekonomik araştırmanın çalışma kapsamına giren konularından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. İşletmenin yeni ürünleri yeni pazarlara pazarladığı strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. İşletmelerin müşterilere uygulanacak vade, komisyon ve indirim gibi koşullarda birlikte hareket etmelerine dayanan kartel türüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. İşletme üretim girdilerini kendisi üreterek veya ürünlerinin dağıtımını kendisi gerçekleştirerek büyürse aşağıdaki büyüme türlerinden hangisi oluşur?

Doğru! Yanlış!

12. İki veya daha fazla sayıdaki işletmenin büyük sermaye gerektiren faaliyet alanlarında gerekli olan teknik ve finansman olanaklarını birleştirerek geçici olarak yaptıkları işbirliğine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Tüm dünyayı kendileri için bir pazar yeri olarak gören, üretimde kullandıkları kaynaklarını tüm dünyadan temin eden ve üretim süreçlerini dünyanın her tarafında gerçekleştiren işletmelere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. İşletmelerin küreselleşme stratejileriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

15. İşletmenin rakiplerine kıyasla daha iyi yaptığı işe ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi işletme dışı çevre analizinde incelenmesi gereken faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Örgütün amaçları, politikaları, uygulamaları, kararları ve faaliyetlerinden etkilenen veya bu faaliyet ve kararları etkileyebilen birey veya gruplara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin işletmenin varlıkları ve kaynakları üzerinde değişme yaratan ve parayla ifade edilebilen işlemlerle ilgili faaliyetlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Organizasyon kaynaklarının etkin ve yeterli biçimde planlanması, örgütlenmesi, yöneltilmesi ve denetlenmesi yoluyla organizasyon amaçlarına erişilmesini sağlayan süreç aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Belirli bir işin en küçük parçalarıyla ayrıntılı olarak tanımlanıp incelenmesi sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 - İşletme İlkeleri - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…