Google Adsense Kodu

2017-2018 – İşletme Fonksiyonları – Üç Ders Sınavı

2017-2018 – İşletme Fonksiyonları – Üç Ders Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi örgüt yapısının temel unsurlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangileri belli başlı fiyatlama stratejilerindendir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi üretim sürecini farklılaştıran önemli elemanlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Bir imalat işletmesi üretimde birim başına 200 Türk Lirası değişken gidere katlanmaktadır. Ürünün birim satış fiyatı 220 Türk Lirası olup, sabit giderler toplamı 100.000 Türk Lirası'dır. İşletmenin başabaş noktası üretim miktarı kaç birimdir?

Doğru! Yanlış!

5. İşletmenin temel faaliyetlerine ilişkin fon kaynağı yaratılması veya yaratılan fonların kullanılmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangileri işletme dışındaki bilgi kullanıcılarındandır?

Doğru! Yanlış!

7. Planlanan hedeflere ulaşma sürecinde hedeflerden uzaklaşmayı önleyici tedbirlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. Amacı, mevcut ve potansiyel yatırımcılara, borç verenlere ve kredi sağlayan taraflara işletmenin finansal durumunu raporlamak ve işletme yöneticilerinin ihtiyaç duyduğu özel raporlar için veri veya bilgi niteliğinde doğru ve tam zamanlı finansal bilgi sağlamak olan raporlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi iş analizinin yapılmasının nedenlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangileri iş tanımının amaçlarındandır?

Doğru! Yanlış!

11. Örgüt bünyesinde yer alan çalışanlara, sahip olduğu bilgi, deneyim, beceri ve yetenekler doğrultusunda karar verme yetkisinin verilmesi ve bu yetkiyi gerektiği gibi kullanabilmeleri için bilgi, beceri ve yetenek düzeylerinin geliştirilmesi sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi özendirici ücret sistemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangileri kurumla ilişkilendirilen çeşitli imajlardandır (çağrışımlardandır) ?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi çalışanlar perspektifinden bakıldığında başarılı iç iletişimin temel kriterlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Kurum vizyonu kavramı neyi ifade eder?

Doğru! Yanlış!

16. Örgütsel iletişimle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. İşletmelerin Ar-Ge sürecinde ürün ve hizmet geliştirmesinin işletmelere sağladığı yararlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangileri tescil ya da patent ile korunabilecek unsurlardandır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangileri inovasyon türlerindendir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi proje yazımı ve yürütülmesi sırasında göz önünde bulundurulması gereken kısıtlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - İşletme Fonksiyonları - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…