Google Adsense Kodu

2017-2018 – Devlet Bütçesi – Final Sınavı

2017-2018 – Devlet Bütçesi – Final Sınavı

1. Ödenek miktarlarının detaylı olarak yasama organı tarafından kabul edilerek, onun değiştirilmesinin yürütme organı tarafından yapılamamasına olanak sağlayan bütçe ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Bütçe uygulamasında kamu ile vatandaşlar arasında ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümü hangi bütçe işlevinin bir sonucudur?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi performans bütçeye getirilen eleştirilerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

4. Harcama ve gelir tahminlerinde daha çok sübjektif olan yöntemler aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi genel yönetim kapsamındaki kamu tüzel kişileri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

6. Türkiye İş Kurumu aşağıdaki kuruluşlardan hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

7. Genelde yarı kamusal mal/hizmet üreten, ayrı ayrı tüzel kişiliklere sahip, kendine ait geliri ve mal varlığı olup kendi nakit yönetimlerini yapan kuruluşlar aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi genel bütçeli kuruluşların ortak özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik sınıflama içerisinde yer alan yedek ödeneklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik sınıflama içerisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

11. Bütçe ödeneklerinin hangi kaynaktan finanse edildiğini gösteren sınıflama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Kamu kesimindeki hiyerarşik yapıyı ortaya koyan analitik bütçe sınıflaması aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Gelecek üç yıla ilişkin kamu gelir ve gider tahminlerini içeren belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Harcama talimatı üzerine işin yaptırılması, mal veya hizmetin alınması, teslim almaya ilişkin işlemlerin yapılması, belgelendirilmesi ve ödeme için gerekli belgelerin hazırlanması görevini yürütenlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

15. TBMM’ye sunulan merkezi yönetim bütçe yasa tasarısında ve eklerinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. Harcama birimlerinde işlemlerin gerçekleştirilmesi aşamasında yapılan kontrol aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Özel bütçeli idareler ile düzenleyici ve denetleyici kurumların (B) işaretli cetvellerinde öngörülmeyen veya belirtilen tahmini tutarların üzerinde gerçekleşen gelirler karşılığı olarak mevcut veya yeni açılacak tertiplere yapılacak ödenek kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Yatırımları hızlandırma ödeneği aşağıdaki ödenek türlerinden hangisinin bir örneğidir?

Doğru! Yanlış!

19. Örtülü ödeneğin genel bütçe ödeneğine oranı binde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

20. Mali yılbaşındaki ödenekten daha fazla harcama yapmayı Kesin Hesap Kanunu'yla kabul eden ödenek türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 - Devlet Bütçesi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…