Google Adsense Kodu

2016-2017 – Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri – Üç Ders Sınavı

1. Antlaşmaların başında, antlaşma maddelerinden önce yer alan ve yapılan antlaşmanın anlam ve önemini vurgulayan kısım aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Türkiye’nin AB üyeliğine hazırlanması için yapılacak çalışmaların yönlendirilmesi, izlenmesi ve koordinasyonu görevi 2011 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile aşağıdaki kurumlardan hangisine verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

3. Devletlerin imzaladıkları uluslararası antlaşmalara uymak zorunda olduklarını ifade eden ve söze bağlılık ilkesinden çıkan yükümlülük aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Avrupa Ekonomik Topluluğu’nu kuran ve 2017'de 60. yılını kutlayan antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Türk ekonomisinin Türkiye ile AET arasında kurulacak olan gümrük birliğine hazırlanacağı dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. AB’nin 1973 yılında gerçekleşen ilk genişleme dalgası ile Birliğe üye olan ülkeler aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

7. Kopenhag Kriterlerinin kabul edildiği Kopenhag Zirvesi kaç yılında düzenlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

8. Gümrük Birliği’nin ekonomik etkilerinden biri olan ticaret yaratıcı etki ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

9. Avrupa Birliği’nde çalışma hakkı (istihdam) aşağıdaki haklardan hangisini kapsamaz?

Doğru! Yanlış!

10. Türkiye ile AET arasında ortaklık yaratan Ankara Anlaşması’nın nihai amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. AB tarihinde, Birlik üyeliğinden çekilme ilk kez aşağıdaki antlaşmalardan hangisiyle gündeme gelmiştir?

Doğru! Yanlış!

12. Gümrüklerle ilgili teknik konularda çalışan, Ortaklık Konseyi’ne bağlı komite aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Avrupa Birliği Adalet Divanı’na göre, bulunduğu üye devlette asgari ücret için belirlenmiş minimum seviyenin altında olsa bile bir başkasının yönetimi altında gerçek bir işi yüklenmiş olan ve bunun için kendisine bir ödeme yapılan kişiye ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Türkiye’nin AB ile tam üyelik müzakerelerinde, müzakereye açılan ilk başlık aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. AB’nin kuruluşundan itibaren geçirdiği değişim ve gelişim boyunca kabul edilen ve tüm üye ülkeleri bağlayan ortak hukuki metinlerin tümüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Avrupa Birliği Anayasası taslağı hangi ülkelerde yapılan referandumlar sonucunda reddedilmiştir?

Doğru! Yanlış!

17. AB’nin aday ülkeden kısa ve orta vadedeki beklentilerini ortaya koyan ve katılım öncesi stratejilerden en önemlisi olarak kabul edilen belge aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Türkiye, Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerine kaç yılında başlamıştır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi AB’nin üçüncü ülkelerle kurduğu ortaklık ilişkisinin amaçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Avrupa Birliği’nde vize konusunda toplu bir düzenleme yapmaya yönelik oluşturulan antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; başarı hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…