Google Adsense Kodu

2017-2018 – Arama Kurtarma Bilgisi ve Etik Değerler – Vize Sınavı

2017-2018 – Arama Kurtarma Bilgisi ve Etik Değerler – Vize Sınavı

Soru 1- Afet sonrasında uzman ekipler gelinceye kadar halkın yardımına koşmak, uzman ekipler geldikten sonra da onların komutası altında destek faaliyeti yürütmek için var olan kişilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 2- Olası bir afet durumunda kişi, kurum ve kuruluşların organizasyon, koordinasyon ve tüm çalışma sürecini kapsayan hazırlık çalışmaları aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 3- Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durumlara ilişkin tek yetkili kurumdur?

Doğru! Yanlış!

Soru 4- Planlama olmadan yapılan arama kurtarma çalışmaları aşağıdakilerden hangisi ile sonuçlanır?

Doğru! Yanlış!

Soru 5- AFAD Başkanlığı aşağıdakilerden hangisine bağlı olarak yapılanmıştır?

Doğru! Yanlış!

Soru 6- Hassas bölgelerdeki resmi ve hususi daire, müessese ve teşekküller arasında Sivil Savunma bakımından işbirliği ve karşılıklı yardımlaşma kimler tarafından tertip ve tanzim olunur?

Doğru! Yanlış!

Soru 7- Afet sonrası “altın saatler olarak adlandırılan ve her bireyin hazırlıklı olmasının büyük önem taşıdığı saatler, hangi zaman dilimidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 8- Mahallin en büyük mülkiye amiri sivil savunma hizmetlerinin planlanması ve karşılıklı yardım hususlarında mahallin garnizon komutanı yoksa kim ile iş birliği yapar?

Doğru! Yanlış!

Soru 9- Aşağıdakilerden hangisi afetlerden önce hazırlık için çalışmaların ana hedeflerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 10- Arama kurtarma ekibinin kurulması ve donanımlarının sağlanması afet yönetimi bakımından hangi evreyi kapsar?

Doğru! Yanlış!

Soru 11- Aşağıdakilerden hangisi deprem öncesi alınması gereken eğitimlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

Soru 12- Aşağıdakilerden hangisi bir deprem arama kurtarma ekibi için çok amaçlı ekipman kapsamında değerlendirilemez?

Doğru! Yanlış!

Soru 13- Aşağıdakilerden hangisi depreme neden olan yeryüzü kırılma ya da kaymalarının başladığı noktadır?

Doğru! Yanlış!

Soru 14- Aşağıdakilerden hangisi kar (çığ) altında arama tekniğidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 15- Depremin büyüklük değerleri aşağıdaki aletlerin hangisi ile ölçülür?

Doğru! Yanlış!

Soru 16- Kişi kaynaklı ya da doğa olayları nedenleriyle, bulunduğu yer ve durumdan kendi olanaklarıyla kurtulamama, yer ve pozisyonunu değiştirememe durumuna ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

Soru 17- Aşağıdakilerden hangisi depremin yarattığı ‘Yüzey dalgaları’ndandır?

Doğru! Yanlış!

Soru 18- Doğa ya da dağ kazalarında yardım için arama kurtarma ekiplerine yapılacak çağrıda aşağıdaki bilgilerden hangisine gerek yoktur?

Doğru! Yanlış!

Soru 19- Aşağıdakilerden hangisi doğa ya da dağ arama ve kurtarma ekibi için gerekli ekipman açısından önemlidir?

Doğru! Yanlış!

Soru 20- Aşağıdakilerden hangisi doğa kazasının kişi kaynaklı nedenidir?

Doğru! Yanlış!

2017-2018 – Arama Kurtarma Bilgisi ve Etik Değerler – Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…

Sonuçlarınızı Paylaşın: