Google Adsense Kodu

2016-2017 – Örgütsel Davranış – Üç Ders Sınavı

2016-2017 – Örgütsel Davranış – Üç Ders Sınavı

1. Gözle görülen, toplum için özel anlamlar taşıyan eşya, araç, etiket, amblem ve afiş gibi nesneler aşağıdaki kültür öğelerinin hangisinin kapsamında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Jean Piaget'e göre kişilik gelişim evrelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi iş tatminini etkileyen bireysel etkenlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

4. Bireyin kişilik özellikleri, algı, güdü ve insan davranışları üzerinde çalışan disiplin aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

5. Üyesi olduğu toplumdan uzaklaştırılan, söz konusu topluma, kültüre düşman olan ve reddeden bireyde meydana gelen davranışa ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi çatışmanın büyüme olasılığını artıran faktörlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Tarafların, kendilerini çatışmadan uzak tutma güdüsü ile hareket etmesi ve meseleyi zamana bırakmak gibi kaderci bir yaklaşım izlemesi hangi çatışma tarzına örnektir?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi strese neden olan olumlu bir olaydır?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki kavramlardan hangisi çatışma tarzlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi stresin psikolojik sonuçlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi B tipi kişilik özelliklerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir kişinin babalık, yöneticilik ve arkadaşlık gibi pek cok rolü aynı anda üstlenmesine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir kişinin, istediği sonuçları elde etmek üzere güç kazanmak, gücünü kullanmak ve geliştirmek için giriştiği tüm faaliyetlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel vatandaşlık davranışlarına örnek değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Örgüte ait araçların, teçhizatın, makinelerin veya ürünlerin maksatlı bir şekilde tahrip edilmesi hangi üretkenlik karşıtı davranışa örnektir?

Doğru! Yanlış!

16. Bir çalışanın başka bir çalışana bire bir, doğrudan ve bilerek yardım etmeyi amaçlayan davranışlarda bulunmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi bir örgütte çalışanlara verilebilecek ödüller arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

18. “Ne bildiğin değil, kimi tanıdığın önemlidir” cümlesi aşağıdakilerden hangisinin önemini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi örgüte yönelik ciddi bir suçtur?

Doğru! Yanlış!

20. Hatır için çiğ tavuk bile yenir. atasözü hangi güç kaynağını ifade eder?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Örgütsel Davranış - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…