Google Adsense Kodu

2016-2017 – Dönem Sonu İşlemleri – Vize Sınavı

2016-2017 – Dönemsonu İşlemleri – Vize Sınavı

1. Dönemsonunda yapılan kontrolde işletmenin müşterisinden olan senetsiz alacağına karşılık aldığı alacak senedinin kaydının unutulduğu saptanmıştır. Bu durumda yapılacak yevmiye kaydında aşağıdaki hesaplardan hangisi borçlandırılır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Muhasebe Standartlarına göre değerleme ölçülerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Ticari mal hareketlerini aralıklı envanter yöntemine göre izleyen 'A' işletmesinin dönem sonu hesaplarının durumu aşağıdaki gibi olup dönem sonu mal mevcudu 80.000 TL dir. Bu durumda aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

4. Ticari kâr aşağıdakilerden hangisine göre hesaplanır?

Doğru! Yanlış!

5. Kredili satış yapan bir işletmenin hesaplamış olduğu vade farkları tutarından döneme ilişkin tutarın kaydedilmesinde aşağıdaki hesaplardan hangisi borçlandırılır?

Doğru! Yanlış!

6. "Aralıklı envanter yöntemine göre mal hareketlerini izleyen bir işletmenin dönem sonunda ticari mal hesabının borç toplamı 66.000 alacak toplamı 16.000 TL dir. Satılan ticari mal maliyeti 7.000 TL, Yurt içi satışlar hesabının alacak kalanı 80.000 TL dir." Bu bilgilere göre dönem sonu mal mevcudunun değeri kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

7. 'A' işletmesinin dönem sonu sayımında para mevcudu 5.500 TL dir. Kasa Hesabının borç taraf toplamı 19.000 TL; alacak taraf toplamı ise 14.000 TL dir. Bu bilgilere göre yapılacak kayıtta aşağıdaki hesaplardan hangisi alacaklandırılacaktır?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdaki bilgilere ve perakende yöntemine göre işletmenin tahmini dönem sonu mallarının maliyeti kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

9. "Mal hareketlerini aralıklı envanter yöntemine göre izleyen T İşletmesi stok değerlemede Son Giren İlk Çıkar yöntemini uygulamaktadır. Dönem içinde mal akışı ile ilgili bilgiler ise aşağıdaki gibidir." Aşağıdaki bilgilere göre dönem sonu mal mevcudunun maliyeti kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

10. "Mal hareketlerini aralıklı envanter yöntemine göre izleyen T İşletmesi stok değerlemede 'Son Giren İlk Çıkar' yöntemini uygulamaktadır. Dönem içinde mal akışı ile ilgili bilgiler ise aşağıdaki gibidir." Sayım sonucu dönem sonunda 100 adet mal bulunduğu saptanmıştır. Bu durumda satılan malın maliyeti kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi finansal tabloların niteliksel özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Dönemsonu işlemleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

13. "İşletmenin dönem sonunda bankadaki mevduat hesabında 155.000 TL ye 5.500 TL faiz tahakkuk etmiştir." Yapılması gereken kayıtta borçlandırılması gereken hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Alış bedeli 15.000 TL olan hisse senedinin değerinin dönem sonunda 12.000 TL olması durumunda aşağıdakilerden hangisi yapılır?

Doğru! Yanlış!

15. "Müşteri Ali Dal 150.000 TL lık senedin kendisine ait olmadığını ileri sürdüğü için hakkında dava açılmıştır." Bu durumda yapılacak yevmiye kaydında aşağıdaki hesaplardan hangisi kullanılmaz?

Doğru! Yanlış!

16. "3.000 $ senetli alacağı bulunan işletmenin kayıtlarında alacak senedi tutarı, 8.500 TL olarak görülmektedir. Maliye Bakanlığı tarafından yılsonu itibarıyla ilan edilen döviz kuru 1$=2,90 TL dir." Bu bilgilere göre işletmenin yapacağı değerleme sonucunda elde ettiği kâr ya da zarar kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

17. "31 Aralık tarihinde “A” işletmesi kasasında 1.000 ABD Doları vardır. Maliye Bakanlığınca ilan olunan değerleme kuruna göre 1 ABD Dolar 2.95 TL dir. Yabancı paralar yardımcı hesabının durumu ise aşağıdaki gibidir." Bu bilgilere göre yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi itfa edilmiş maliyet değerinin tanımıdır?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Vergi Usul Kanununda yer alan değerleme ölçülerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. "31 Aralık itibarıyla 'Y' işletmesinin Yabancı Paralar Hesabının durumu aşağıdaki gibidir. İşletmenin kasasında 1.000 Amerikan Doları vardır. Maliye Bakanlığınca ilan olunan değerleme kuru, 1 Dolar için 2.80 TL dir." Bu durumda işletmenin kambiyo kârı veya zararı kaç TL dir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Dönemsonu İşlemleri - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…