Google Adsense Kodu

2015-2016 – Stratejik Yönetim II – Üç Ders Sınavı

2015-2016 – Stratejik Yönetim II – Üç Ders Sınavı

1. Boston Danışma Grubu (BDG ) matrisinde yer alan “Yıldız” İşletmeler için önerilen üst yönetim temel stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. İşletmenin tüm faaliyetlerini durdurması, kaynak ve varlıklarını sona erdirmesi ile ilgili stratejilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir işletmenin rakipleri karşısında ve rekabet ortamında, kaynakların kullanımı veya faaliyet alanı sebebiyle elde ettiği üstünlüğü ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi davranış zamanlamasına göre rekabet stratejilerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin rekabet üstünlüğü elde etmesinin yollarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları işlevi ile ilgili stratejiler belirlenirken ele alman konulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Üst yönetim ve rekabet stratejilerine uygun olarak orta ve alt yönetim düzeylerinde hazırlanıp uygulanan, teknik bilgi ve uzmanlık isteyen stratejilere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

8. İşletmeleri uluslararasılaşmaya iten en önemli neden aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Uluslararası ticarete ve doğrudan yabancı yatırımlara konu olmayan sektörlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Stratejilerin uygulanmasında çalışanların görevlerini ve işlevlerini yerine getirirken başarılı olmasını sağlayan kabiliyetlere ve baskın özelliklere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Bir örgütte mevcut olan yetki alanını ve sorumluluk ilişkilerini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi holdingleşme stratejisi için gerekli değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal karne kapsamında bir işletmenin stratejilerini değerlendirmede ele alman anahtar öğelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi bir stratejiyi geçersiz hale getirebilecek öngörülemeyen olaylardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

15. Ölçütler arasındaki çakışma derecesini belirlemek üzere yapılan değerlendirmeler ve sonuçların ilgili kişilere aktarılma sürecine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Kurumsal yönetişim bağlamında üst düzey yöneticiler tarafından alman kararlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi içsel kurumsal yönetişim mekanizmalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. İşletmelerin işletme ile herhangi bir etkileşimi olan tüm paydaşların yararını gözetecek şekilde faaliyet göstermesi gerektiğini savunan teori aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi sosyal sorumluluk alanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin temel politika ve stratejilerinden sorumludur?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Stratejik Yönetim II - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…