Google Adsense Kodu

2015-2016 – Türk Vergi Sistemi – Üç Ders Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2015-2016 – Türk Vergi Sistemi – Üç Ders Sınavı

1. Gelir vergisine giren kazanç ve iratlarla ilgili tahsil esası ve tahakkuk esası hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi işletme hesabı esasında vergilendirilmez?

Doğru! Yanlış!

3. Telif eserlerinin sahibi veya mirasçıları dışındaki kişiler tarafından satılması durumunda, elde edilen kazanç hangi isim altında vergilendirilir?

Doğru! Yanlış!

4. Zeytin tüccarı Ayhan Bey 2015 yılı ürünlerinden 500.000 TL kazanmıştır. Ayhan Bey bu yıl içinde Kızılay’a 5.000 TL, profesyonel futbol takımı altyapısı için 20.000 TL bağışta bulunmuştur. Ayhan Bey’in beyan edeceği gelir kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdaki mal teslimlerinden hangisinde uygulanacak KDV oranı % 8’dir?

Doğru! Yanlış!

6. 2005 yılında zarar eden A Anonim Şirketi, bu zararını en son hangi yılın kazancından düşebilir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir ticari işletmede aşağıdakilerden hangisi için ödenen katma değer vergisinin indirilmesi mümkündür?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi kurumlar vergisi mükelleflerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

9. KVK 12. maddesine göre, kurum ortaklarından veya ortaklarla ilişkili kişilerden doğrudan veya dolaylı olarak temin edilerek işletmede kullanılan borçların, hesap dönemi içinde herhangi bir tarihte kurumun öz sermayesinin üç katını aşan kısmına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

10. Katma değer vergisinde verginin mükellefi, mal teslim eden veya hizmet ifa eden kişi olarak ifade edilir. Burada kastedilen mükellef aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. KDV beyannamesinin, vergilendirme dönemini takip eden ayın kaçıncı günü akşamına kadar ilgili vergi dairesine verilmesi gerekir?

Doğru! Yanlış!

12. Kurumların tasfiye işlemlerinin tamamlanmasının ardından kaç gün içinde nihai tasfiye beyannamesi verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Veraset ve intikal vergisi tarifesinin, veraset yoluyla intikallerde en düşük ve en yüksek oranı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi bina vergisinin mükellefleri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi özel tüketim vergisi kapsamında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi değerli kâğıt olarak kabul edilen belgelerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleridir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi damga vergisinden istisna edilen kâğıtlardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi Türk motorlu taşıtlar vergisinde ‘’vergileme ölçüsü’’ olarak kullanılmaktadır?

Doğru! Yanlış!

20. Banka ve sigorta muameleleri vergisi aşağıdaki kanunlardan hangisi ile düzenlenmiştir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Türk Vergi Sistemi - Üç Ders Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…