Google Adsense Kodu

2013-2014 – Örgütsel Davranış – Vize Sınavı

2013-2014 – Örgütsel Davranış – Vize Sınavı

1. Bir bilim insanının bilimsel yöntem sürecinde izleyeceği ilk aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Gerçek yaşam öyküsünün ele alınıp detaylı bir şekilde incelenmesine dayanan araştırma tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. İnsan ve insan davranışlarını bütün olarak incelemeye odaklı ve temel ilgi alanı kültür olan disiplin aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi yöneticinin karar verici rolleri arasında yer alır?

Doğru! Yanlış!

5. Yöneticilerin işini yaparken sahip olması gereken ve ihtisaslaşma gerektiren bilgi türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Bireyin davranış ve tutumlarının diğer insanlardan farklı olması, kişiliği oluşturan özelliklerden hangisinin bir sonucudur?

Doğru! Yanlış!

7. Nazik, sakin, ılımlı, yardımsever, sempatik ve bağışlayıcı kişilik özellikleriyle ifade edilen kişilik boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

8. İçinde bulunduğu durumu düzeltmek için inisiyatif alma eğilimde olan kişiler ne tür bir kişilik özelliğine sahiptir?

Doğru! Yanlış!

9. Sigmund Freud kişiliğin oluşum sürecinde yer alan 3-6 yaş arası döneme ne ad vermiştir?

Doğru! Yanlış!

10. Başına gelen olumsuz olayların nedenini kendisinde arayan bireyler ne tür bir kendilik kontrolüne sahiptir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi iş tatminini etkileyen örgütsel etkenlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Kaygı kavramı aşağıdaki temel duygu boyutlarından hangisinin alt kategorisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi bireyin, kendisinin dışında olan olaylardan kaynaklanan duygusal durumlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. Kişinin fikirleri ile davranışları arasında ortaya çıkan uyumsuzluk, kaygı nedenleri ile ilgili genellemelerden hangisini ifade eder?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi iş tatminsizliğine karşı gösterilen yapıcı ve aktif bir tepkidir?

Doğru! Yanlış!

16. Handy, çoğu zaman bürokrasi olarak da görülen, akıl ve mantığın ön planda tutulduğu örgüt kültürü tipine ne ad vermiştir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi Peters ve Waterman Yaklaşımı’nda yer alan mükemmel örgütlere ilişkin özelliklerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Örgütsel bağlamdaki bireyler arası ilişkileri, bu ilişkilerde gözlenen duygu ve davranışları ifade etmek amacıyla kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Örgüt kültürüne yönelik bakış açılarından hangisi aynı değer ve sembollerin farklı yorumlarla algılanmasını öngörür?

Doğru! Yanlış!

20. Örgütsel amaçların, ortak değerlerin paylaşımı yoluyla sağlanacağı inancının egemen olduğu örgüt kültürü tipi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2013-2014 - Örgütsel Davranış - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…