Google Adsense Kodu

2015-2016 – Eğitim Bilimine Giriş – Final Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisinde sınıf yönetiminin boyutları doğru bir şekilde verilmiştir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi informal eğitimin özellikleri arasında yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal düzeni sağlamayı işaret eden kavramdır?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi kalkınma ekonomisinin temel konularıdır?

Doğru! Yanlış!

5. Üretim faktörleri içinde, üretim sürecinin verimliliğini belirleyen en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal yaşamı demokratik açıdan geliştirmeye yardımcı olan bireylerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Milli eğitimin bu genel amacı aşağıdakilerden hangisine yöneliktir? “İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak.”

Doğru! Yanlış!

8. Ayşe öğretmen eğitim-öğretimi öğrencilerin yaşantı ve etkinliklerine dayandırmakta, öğrenci odaklı etkinlikler düzenlemekte, anlatan, açıklayan ve sürekli konuşan bir öğretmen olmaktan çok yol gösteren, yardım eden, olanak tanıyan bir görev üstlenmektedir. Buna göre Ayşe öğretmen hangi eğitim felsefesi akımını benimsemektedir?

Doğru! Yanlış!

9. Bireylerin genel ve mesleki eğitimlerinin yaşam boyunca devam etmesinin esas alındığı Türk Milli Eğitiminin temel ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi bilimsel bilginin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

11. Sınav kaygısı ile sınavdan önceki gece sınava hazırlanma arasında bir ilişkinin olup olmadığı araştırılmak isteniyor. Gerçekleştirilecek bu araştırma aşağıdaki araştırma türlerinden hangisine örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi doğal ortamlarda insan davranışlarının incelenmesini temel amaç edinen bir veri toplama yöntemidir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir ülkede yaşanan eğitim sorunları ve bunların nedenlerini geçmişteki toplumsal koşullara göre inceleyerek, güncel uygulamalara katkı sağlama amacı taşıyan bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

14. Avrupa’da ilk üniversitenin kurulduğu, eğitimde kültür ve sanat etkilerinin görülmeye başlandığı dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi aylık çıkan yönetmeliklerle oluşumu ve çalışma yöntemleri düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sürekli kurullardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

16. "Öğretmen, öğrencileri birey olarak görür ve değer verir. Öğrencilerin sosyal ve kültürel farklılıklarını, yaptıklarını ve ilgilerini dikkate alarak en yüksek düzeyde öğrenmeleri ve gelişmeleri için çaba harcar. Öğrencilerinde geliştirmek istediği kişilik özelliklerini kendi davranışlarında gösterir. Diğer öğretmen, yönetici ve uzmanların başarılı deneyimlerinden yararlanır." Yukarıdaki açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen öğretmen yeterliklerinden hangi alan yeterliği ile ilgilidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi uzaktan eğitimin özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

18. Önce genel kültür ve özel alan bilgisi dersleri, daha sonra öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin verildiği öğretmen eğitiminde kullanılan program modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Öğretmenlik mesleği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin verdiği hizmetlerden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 – Eğitim Bilimine Giriş – Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre durumunuz orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…