Google Adsense Kodu

Tüketici Davranışları – Çalışma Testi (7)

Tüketici Davranışları – Çalışma Testi (7)

1. Aşağıdakilerden hangisi durum analizinin öğelerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi, pazar bölümlendirmenin yararlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi ürün konumlandırma stratejileri arasında yer almaz?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karması elemanlarından olan “pazarlama iletişimi” için başarılı bir pazarlama stratejisi oluşturmak adına sorulması gereken sorulardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi demografik pazar bölümlendirmenin öğelerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi güdülenme süreci modelinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

7. Bir şeyin algılanmasında sözcüğün ya da görsel bir öğenin seçilmesi, bilgi saklama sürecinin hangi aşamasında gerçekleştirilir?

Doğru! Yanlış!

8. Pazarlama stratejilerinin geliştirilmesinin, toplumsallaşma süreci içinde öğrenilen ve bireyleri güdüleyen üç ihtiyaca dayandırılmasını savunan kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi satın alma davranışındaki gizli güdülere bir örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

10. İhtiyacı gidermek üzere eyleme geçiren güce ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi bireylerin algılamalarını kolaylaştırmak için kullandığı kestirme yollardan biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Bir uyaranın duyu organları tarafından alınmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

13. Futbol takımlarına yönelik ilgilenim, hangi ilgilenim türüne örnektir?

Doğru! Yanlış!

14. Bir uyaranın, diğer uyaranların birlikteliğinde ve bütünlüğünde algılanıp, yorumlandığı ve algılanan bütünün onu oluşturan parçaların toplamından çok daha büyük olduğunu ifade eden kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Tüketicinin bir ürün, bir kurum, bir marka, bir işletme ya da bir kişiyi gerçekle uyan ya da uymayan algılama biçimine ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

16. Bireyin kendi değerlerini diğer değerler sistemindan daha değerli bulmasına ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdakilerden hangisi, davranışsal bakış açılı tüketim modelindeki “başarı” ihtiyacına bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdakilerden hangisi değerlerin pazarlama uygulamalarındaki kullanım yöntemlerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

19. Bazı davranış ve amaçların diğer davranış ve amaçlardan bireysel ya da sosyal olarak daha tercih edilebilir bulunduğu, sürekliliği olan inanışlara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

20. Bireyin en önemli bulduğu ve bireyi eyleme geçme konusunda en çok motive eden değerlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

2015-2016 - Tüketici Davranışları - Vize Sınavı

Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.

Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…

Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...

Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…

Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…