Google Adsense Kodu

2018-2019 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

2018-2019 – Temel Bilgi Teknolojileri II – Vize (Ünite 1-2) Deneme Sınavı

1. Aşağıdakilerden hangisi açık kaynak kodlu yazılımlar için uygun bir ifade değildir?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi Mac OS işletim sisteminde masa üstü menü çubuğu içerisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

3. Eldeki verileri (bilgi) önceden yüklenmiş belirli programlara göre matematiksel işlemler kullanarak işleyen, sonuç çıkaran ve bu bilgileri uygun ortamlarda saklayan, istenildiğinde geri getirebilen elektronik donanım ya da donanım elemanı aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Herhangi bir ağ üzerinde bir programı veya bir bilgiyi aynı anda farklı birçok kullanıcıya/sisteme paylaştıran ve dağıtan donanım veya yazılıma ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi/hangileri işletim sisteminin bileşenleridir?

Doğru! Yanlış!

6. Mac OS işletim sistemleri hangi tür işletim sistemleri grubuna dâhildir?

Doğru! Yanlış!

7. Aşağıda işletim sisteminin TEMEL bileşenleri ile ilgili verilenlerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

8. Aşağıdakilerden hangisi mobil işletim sistemlerinde çoklu görevi tanımlar?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi, tarihsel gelişimine göre V. nesil bilgisayarlardır?

Doğru! Yanlış!

10. Android işletim sistemleri kullanım amacına göre işletim sistemleri sınıflamasına göre hangisi altında incelenmektedir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi antivirüs ve casus önleyici yazılımların özelliklerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

12. Her türlü mal ve hizmetin bilgisayar teknolojisi, elektronik iletişim kanalları ve ilgili teknolojiler aracılığı ile satın alınmasını ve satılmasına ne denir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi bir virüs türüdür?

Doğru! Yanlış!

14. Sistemi kullanan veya veriyi paylaşan taraflar, olması gereken kişiler mi? sorusuna yanıt verilebilen güvenlik ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Kendileri birer program olan ve genellikle çalışabilir programlara bulaşıp, onlara yerleşen ve oradan diğer dosyalara yayılan virüsler hangi tür virüslerdir?

Doğru! Yanlış!

16. İnternet üzerinden gelen verileri denetleyerek, kullanıcının oluşturduğu ayarlar çerçevesinde ağ yoluyla bilgisayar sistemlerine sızıp yayılmaya çalışan kötü amaçlı yazılımları engelleyen, kullanıcının izin verdiği verilerin de geçmesine olanak tanı yan yazılımlara verilen isimdir.

Doğru! Yanlış!

17. Çalıştırıldığında sistemde dışarıdan gelecek etkilere yönelik bir kapı (port) açabilen kötü amaçlı yazılım türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

18. Bilinen en ünlü ve zarar verici makro virüsü aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanıcıların onayı ve haberi olmadan sisteme yüklenen kötü amaçlı yazılımlar içerisinde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, kişilerin bir takım sembolik jestler ve hareketleri de kullanarak, İnternet üzerinde sanal bir toplum yaşamı içinde kendilerini tanımlamasına, İnternet teknolojilerini kullanarak diğer insanlarla iletişim ve etkileşim içine girmesine, paylaşmasına ve dolayısıyla kendilerini ifade etmesine olanak tanıyan ağlardır tanımını ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

Temel Bilgi Teknolojileri II - Çalışma Testi
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…