Google Adsense Kodu

Stratejik Yönetim – Çalışma Testi (1)

Stratejik Yönetim – Çalışma Testi (1)

1. En geniş kapsamlısından en dar kapsamlısına olmak üzere planlar aşağıdakilerden hangisinde doğru şekilde sıralanmıştır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi strateji oluşturma sürecinin adımlarından biridir?

Doğru! Yanlış!

3. Aşağıdakilerden hangisi misyon kavramı içinde düşünülemez?

Doğru! Yanlış!

4. "_____________, işletmenin gelecekte gerçekleşme olasılığı olan ve halen gerçekleşmekte olan çevresel değişimleri kestirmek üzere kendi faaliyet gösterdiği çevresini sürekli olarak taramasıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi Dengeli Başarı Göstergesinin boyutlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

6. "_____________, işletmede her bölümde farklı kişisel özelliklere ve gruplara bağlı olarak ortaya çıkan ve gruplara özgü olan kültürdür." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

7. SWOT Analizinde incelenen fırsatlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

8. Parsons'ın AĞIL Modelinde sistemin yaşamda kalabilme hakkı ve kabulü hangi temel fonksiyon kapsamında incelenir?

Doğru! Yanlış!

9. Yalın örgüt yapısı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

10. Örgütsel yapının oluşum sürecinde başarılacak amaçların saptanmasından sonraki ikinci aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Üst yönetim basamaklarında çalışan yöneticilerin rutin konularda rahatsız edilmemesi ve orta ve alt basamak yöneticilerinin olağan dışı konularda karar verme söz konusu olduğunda üste gitmesi gerektiğini savunan örgütleme süreci ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

12. Çok büyük ve ürün çeşitliliği miktarı çok olan örgütlerde yaygın olarak tercih edilen ürün odaklı örgüt yapısı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları uygulamalarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

14. İnsan kaynakları bölümünün stratejik yönetim ekibinin tamamlayıcı ve ayrılmaz bir üyesi olduğu ve örgütlerin, strateji formülasyonu ile uygulama süreçlerini bünyesinde toplayan bağımsız insan kaynakları fonksiyonlarına sahip olduğu stratejik uyum düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. "Örgütler hiçbir zaman aynı çevrede faaliyet göstermezler. Bazıları hızlı bir çevre ile mücadele ederken bazıları ise daha kararlı bir çevrede faaliyet gösterirler." Buna göre; işletmelerin aşağıdaki stratejik insan kaynakları yönetiminin amaçlarından hangisine uygun hareket etmeleri gereklidir?

Doğru! Yanlış!

16. 5P Modeli içerisinde yer alan “işletme içi paylaşımların, hedeflerin ve değerlerin ortaya konulduğu; yetenekli insanların işe alınması, çalışanların verimliliğinin artırılması, iş güvenliğine gereken önemin verilmesi gibi konuları kapsayan” kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Özellikle yeni pazar veya sektörlere girmek ya da rakiplerden öğrenmek için kurulan farklı stratejik hedeflere ve yeteneklere sahip işletmelerin oluşturdukları işbirlikleri aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Doğru! Yanlış!

18. "Ana işletme ile bölgesel işletme arasında yapılan ve belli bir süreyi kapsayan, ana işletme ürünlerinin belli bir bölge içinde dağıtım ve satışına ilişkin anlaşmalar sonucunda ortaya çıkan işbirliği türü ____________ 'dir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangileri Hisse Temelli Olmayan İşbirlikleri içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

20. Japon şirketleri çalışanlarının çıkarlarını pay sahiplerinin çıkarlarının önünde tutarlarken Amerika’da sürecin tersine işlemesi ve Asya şirketlerinde karar verme sürecinin Batı’dakiler ile karşılaştırıldığında uzun sürmesi aşağıdaki stratejik işbirliklerinde yaşanan sorunlardan hangisinin kapsamında değerlendirilir?

Doğru! Yanlış!

Stratejik Yönetim - Çalışma Testi (1)
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…