Google Adsense Kodu

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (6)

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (6)

1. Proje hareket planı içerisinde aşağıdaki bilgilerden hangisi olmalıdır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi proje yönetim sürecinde yaşanabilecek zorlukları ve bunların projenin diğer kısıtları üzerindeki etkilerini ve buradan da projenin yürütülmesinde karşılaşılacak güçlükleri değerlendirir?

Doğru! Yanlış!

3. Proje beklentilerinin karşılanabilmesi için ilgili taraflara liderlik yapılması, onların yönetilmesi ve yönlendirilmesi hangi bilgi alanının konusunu oluşturur?

Doğru! Yanlış!

4. Paydaş yönetim stratejisi aşağıdakilerden hangilerini içerir?

Doğru! Yanlış!

5. Projenin hedeflenen ve onaylanmış bütçe sınırları içinde tamamlanabilmesi için maliyetlerin tahmin edilmesine, bütçelenmesine ve kontrolüne yönelik süreçlerin tanımlandığı proje yönetimi bilgi alanı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

6. Riske karşı bir eylemde bulunmanın maliyeti beklenen zarardan daha fazla ise etkin bir risk azaltma planı oluşturmak için aşağıdaki davranış şekillerinden hangisi daha uygun olur?

Doğru! Yanlış!

7. "_____________ , iş kırılım yapısına dayanan, parasal terimlerle ifade edilen ve Proje Başlatma Belgesinin bir parçası olan proje planından başka bir şey değildir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

8. "Değişken maliyetler, belirli bir ürün veya projeye kolayca yüklenebildiği için bazen yanlışlıkla ___________ eş anlamlı gibi düşünülebilmektedir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

9. Projenin yürütülmesi ve yönlendirilmesi kapsamındaki faaliyetlerden Mkj aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdakilerden hangisi temel ekip elemanlarından beklenen niteliklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi kalite güvence uygulamasının yapılmasına yönelik araç ve tekniklerden biridir?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi proje ekibi içinde dengeli biçimde bulunması gereken öğrenme stillerinden biri değildir?

Doğru! Yanlış!

13. Projenin izlenmesi ve kontrolü sürecini etkileyebileceği düşünülen paydaşların risk toleransı, işletmelerin yetkilendirme sistemleri ve devlet ya da sektör standartları gibi faktörlere ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Projede hangi bilginin ne zaman ve kime iletileceğinin belirlenmesi süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi kritik oran hesabında kullanılmaz?

Doğru! Yanlış!

16. Proje yönetiminde EV/AC olarak ifade edilen indeks aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. "Proje, kurum içi bir proje ise proje ekibi içerisinde yer alan bireyler projeden önceki görev yerlerine geri gönderilirler. Eğer kapatılan proje faz kapatma ise projenin ilerleyen fazlarında görev alacak olan ekip üyeleri yeni görevleri hakkında bilgilendirilirler. Yeni fazlarda yer almayacak ekip üyeleri eski görevlerine geri dönerler." Yukarıdaki bilgilere göre, projenin kapatılması sürecine ait hangi alt süreçten bahsedilmektedir?

Doğru! Yanlış!

18. Müşterinin beklentilerinin sağlanmaması, projenin başarıya ulaştırılmaması vb. nedenlerle müşterinin ürünü tamamen reddederek proje ekibi ile bağını koparması durumunda aşağıdakilerden hangisi söz konusu olur?

Doğru! Yanlış!

19. Aşağıdakilerden hangisi projenin kapatılması sürecinin girdilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

20. "_______________ oluşturulurken proje yöneticisi temel olarak kendisi ve ekibinin karşılaştığı problemleri belirler ve bu problemlerden gelecek projelerde nasıl kaçınılabileceğini kurgularsa çok daha faydalı bir belge ortaya çıkar. Proje yaşam çevrimi süresince ortaya çıkan problemlerin ve bu problemlerin nasıl çözümlendiğinin arşivlenmesi, bu belgenin hazırlanma sürecini hızlandıracaktır." Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Proje Yönetimi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…