Google Adsense Kodu

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (1)

Proje Yönetimi – Çalışma Testi (1)

1. Toplam Kalite Yönetimi hangi tür proje sınıfında yer alır?

Doğru! Yanlış!

2. Aşağıdakilerden hangisi proje yönetiminde kullanılan bilgi alanlarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

3. Projede kullanılacak personel, ekipman, fiziksel mekanlar gibi tüm bileşenler projenin hangi parametresini oluştururlar?

Doğru! Yanlış!

4. Aşağıdakilerden hangisi proje yaşam çevrimi sürecinin son aşamasıdır?

Doğru! Yanlış!

5. Aşağıdakilerden hangisi D tipi bir projeye örnektir?

Doğru! Yanlış!

6. Kapsamın tanımlanması ve iş kırılım yapısının oluşturulması alt süreci, proje kapsam yönetiminin hangi süreç grubu içinde yer alır?

Doğru! Yanlış!

7. Proje zaman yönetiminde gerçekleştirilen faaliyetlerin tanımlanması alt sürecinde aşağıdakilerden hangisi bir girdi olarak değerlendirilmez?

Doğru! Yanlış!

8. Proje ekibindeki personelin rolünü yerine getirme ve bu görev sonucunda elde edilecek sonuçlar hakkında proje yönetimine ve diğer paydaşlara hesap verme yükümlülüğüne ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdaki alt süreç faaliyetlerinden hangisi proje kalite yönetimi yürütme süreç grubu içerisinde yer almaktadır?

Doğru! Yanlış!

10. Aşağıdaki süreç gruplarından hangisi proje paydaş yönetiminde yer almaz?

Doğru! Yanlış!

11. Paydaşların analizinde kullanılan güç/katılım tablosu, paydaşları hangi açıdan gruplandırır?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi proje başlatma belgesinin girdilerinden biridir?

Doğru! Yanlış!

13. Proje başlatma belgesinde yer alan ve bir projenin başarılı sayılabilmesi için gerekli olan çıktılara ne ad verilir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdakilerden hangisi birbirleriyle bağlantılı olan ya da olmayan bir grup proje ya da programın üst düzey yönetiminden sorumlu olan proje paydaşıdır?

Doğru! Yanlış!

15. Paydaşlar, projeye katılım seviyelerinden hangisinde projenin nesnesi durumundadır?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdaki şekilde harfler faaliyetleri ve sayılar faaliyetlerin kaç gün sürdüğünü ifade etmektedir. Aşağıdaki şekilde gösterilen proje için kritik yol aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

17. Aşağıdaki şekilde harfler faaliyetleri ve sayılar faaliyetlerin kaç gün sürdüğünü ifade etmektedir. Kritik zaman kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki şekilde harfler faaliyetleri ve sayılar faaliyetlerin kaç gün sürdüğünü ifade etmektedir. H faaliyetinin sarkma süresi kaç gündür?

Doğru! Yanlış!

19. PERT ve CPM tekniklerinde kullanılan kritik zaman terimi aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

Doğru! Yanlış!

20. Proje sırasında iş kırılım yapısının hazırlanmasının temel sebebi nedir?

Doğru! Yanlış!

2016-2017 - Proje Yönetimi - Vize Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek vermeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek vermekten geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın…
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir… Yolun açık, başarıların daim olsun…