Google Adsense Kodu

Örgütsel Davranış – Çalışma Testi (12)

Örgütsel Davranış – Çalışma Testi (12)

1. Astlarının işlerini yapmalarını sağlamaları için sunulan ve bir etkileme hakkı olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

2. Gücü elinde bulunduran kişinin başkaları ile arasındaki karşılıklı bağımlılığın doğası ve derecesini anlatan bir kavram olan güç kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

3. Bir kişi veya bir grubun sahip olduğu güç potansiyelinin bilinirliği ile ilgili kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

4. Meşru güç ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Doğru! Yanlış!

5. Sevgi, saygı, hatta hayranlık duydukları kişilerin bakış açılarını benimseme, başarısızlıklarını görmezden gelme, ve onları rol modeli olarak kullanma eğiliminde olan kişiler üzerinde nasıl bir gücün varlığından bahsedilebilir?

Doğru! Yanlış!

6. Aşağıdakilerden hangisi gücün ortaya çıkmasının koşullarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

7. Bir kişinin istediği sonuçları elde etmek üzere güç kazanmak, gücünü kullanmak ve geliştirmek için giriştiği tüm faaliyetler aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Doğru! Yanlış!

8. Belli rolleri üstlenmiş olan kişilerin başkalarından belli davranışları talep edebilmeleri üzerine örgütün üyeleri arasında oluşmuş bir anlaşma olan ve örgütsel pozisyondan kaynaklanan güç türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel pozisyondan kaynaklanan gücün kaynaklarından biri değildir?

Doğru! Yanlış!

10. Gücü elinde bulunduran kişinin başkaları ile arasındaki karşılıklı bağımlılığın doğası ve derecesini anlatan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdaki davranışlardan hangisi, bir kurumda çalışan sekreterin görev başarımı kapsamında değerlendirilemez?

Doğru! Yanlış!

12. Aşağıdakilerden hangisi, üretkenlik karşıtı davranışlar kapsamında değerlendirilen verimlilik normlarından sapmaya bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

13. Bir çalışanın, çalıştığı kurumda daha üstteki bir pozisyona yükselebilmesi için hangi aşamalardan geçmesi, neler yapması gerektiği, kendisinden beklenen sonuçların neler olduğunu net bir şekilde bilmesi durumu örgütsel adalet boyutlarından hangisi ile ilişkilidir?

Doğru! Yanlış!

14. Cep telefonu yoluyla sipariş alan bir yemek firmasının, rakip firmaların internet sitesi üzerinden sipariş almaya başladıktan sonra daha fazla kar edip daha yüksek müşteri memnuniyeti elde ettiklerini gözlemleyerek kendi firması için de internet satışı sürecini başlatması durumunu açıklayan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi örgüt varlıklarına yönelik zararlı davranışlardan biri olan Sabotajı ifade eder?

Doğru! Yanlış!

16. Aşağıdakilerden hangisi Etkileşim adaleti için doğrudur?

Doğru! Yanlış!

17. Örgütsel vatandaşlık davranışlarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Doğru! Yanlış!

18. Yöneticilerin ve amirlerin çalışanlara gösterdikleri davranışların ne kadar adil algılandığını ifade eden örgütsel adalet türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

19. Örgütte alınan kararların ve bu kararların sonuçlarının çalışanlar tarafından ne kadar adil algılandığını ifade etmektedir. örgütsel adalet çalışanların iş yerlerinin ne kadar adil olduğuna dair algılarını kapsamaktadır. Buna göre yukarıda tanımı verilen örgütsel adalet türü aşağıdakilerden hangisidir?

Doğru! Yanlış!

20. Aşağıdakilerden hangisi üretkenlik karşıtı davranış gruplarından biri olan verimlilik normlarından sapma davranışına örnek olarak verilebilir?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Örgütsel Davranış - Final (Ünite 7-8) Deneme Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…