Google Adsense Kodu

2018-2019 – Türk Vergi Sistemi – Final Sınavı

LÜTFEN DİKKAT!!!

Bu “Sınav Testi”ndeki bazı sorular ile cevapları, testin hazırlandığı dönemde yürürlükte olan kanun ile kanunun diğer mevzuat hükümlerine hazırlanmıştır.

Daha sonraki dönemlerde, bu “sınav testi”ne konu olan kanun ile yine bu kanuna ait mevzuatlarında çeşitli değişiklikler yapılmış ise, testdeki bazı sorular ile cevaplarında da değişiklikler olacaktır.

Bu nedenle; şimdi yapacağınız sınav hazırlığı çalışmanızda bu “Sınav Testi”ndeki sorular ile cevapları günümüzde yürürlükte olan kanun ile bu kanunun mevzuatlarına göre doğruluğu tarafınızca tekrar “kontrol” edilerek teyit edilmesi sınav başarınız için oldukça önemli olmaktadır.

Ayrıca, bu dersinize ait “sınav test çalışması”nı ders kitaplarınızla birlikte yapmanız daha doğru olacaktır. Sınavlarınızda başarılı olmanız dileğiyle…

2018-2019 – Türk Vergi Sistemi – Final Sınavı

1. Adi komandit şirketlerde komandite ortakların kâr payları aşağıdaki kazanç veya iratlardan hangisinin kapsamında gelir vergisine tabi tutulur?

Doğru! Yanlış!

2. Telif haklarının sahibi ve kanuni mirasçıları dışındaki kişiler tarafından kiralanması durumunda elde edilen gelir aşağıdaki kazanç veya iratlardan hangisinin kapsamında vergilendirilir?

Doğru! Yanlış!

3. Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlarına ilişkin gelir vergisi beyannamelerini ne zamana kadar vermeleri gerekir?

Doğru! Yanlış!

4. Ticari kazancın işletme hesabı esasına göre tespiti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Doğru! Yanlış!

5. Dar mükellefler, bazı kazançlarından dolayı özel beyanname vermek durumundadır. Özel beyannamenin kazancın elde edildiği tarihten itibaren kaç gün içinde verilmesi gerekir?

Doğru! Yanlış!

6. 2019 yılı kazançları için uygulanacak olan kurumlar vergisi oranı yüzde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

7. Kurumlar vergisinde tam ve dar mükellefiyet ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Doğru! Yanlış!

8. "Öz sermayesi 500.000 TL olan bir limitet şirket, ortakların birinden 2.000.000 TL tutarında borç almış ve bu ortağa piyasa faiz oranı %20 üzerinden 400.000 TL tutarında faiz ödemesi yapmıştır." Buna göre, şirketin ödediği bu faiz için kanunen kabul edilmeyen gider tutarı kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

9. Aşağıdakilerden hangisi genel tüketim vergisi niteliğindeki harcama vergilerine bir örnektir?

Doğru! Yanlış!

10. 1-30 Kasım 2018 vergilendirme dönemine ait katma değer vergisi beyannamesinin en geç aşağıdaki tarihlerden hangisine kadar verilmesi gerekir?

Doğru! Yanlış!

11. Aşağıdakilerden hangisi katma değer vergisi matrahına dahil edilmez?

Doğru! Yanlış!

12. "X giyim mağazası, toptancıdan 1.000 TL değerinde mal almış ve bu mallar için bir de %8 oranında KDV ödemiştir. Mağaza bu malları 1.500 TL'ye satmış ve bir de bu mallar için %8 oranında KDV tahsil etmiştir." Buna göre, X mağazasının vergi dairesine bu mallar için ödemesi gereken KDV kaç TL'dir?

Doğru! Yanlış!

13. Aşağıdakilerden hangisi özel tüketim vergisinin kabul edilmesiyle uygulamadan kaldırılmış vergilerden biridir?

Doğru! Yanlış!

14. Aşağıdaki kâğıtlardan hangisi diğerlerine göre en düşük oranda damga vergisine tabidir?

Doğru! Yanlış!

15. Aşağıdakilerden hangisi Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli I sayılı listede yer alan ürünlerden biridir?

Doğru! Yanlış!

16. İthalat vergilerinde tarh zamanaşımı süresi kaç yıldır?

Doğru! Yanlış!

17. Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan bir arsanın emlak vergisi oranı binde kaçtır?

Doğru! Yanlış!

18. Aşağıdaki durumlardan hangisinde emlak vergisi mükellefleri bildirimde bulunmak zorundadır?

Doğru! Yanlış!

19. Üzerinden stopaj öngörülmeyen karşılıksız intikallerde; sağlanan karşılıksız intikalin, belirlenen istisna tutarının üzerinde olan kısmı için malların hukuken iktisap edildiği tarihi izleyen kaç ay içerisinde veraset ve intikal vergisi beyannamesinin verilmesi gerekir?

Doğru! Yanlış!

20. Stopaj yoluyla alınan veraset ve intikal vergisinin oranı yüzde kaç olarak öngörülmüştür?

Doğru! Yanlış!

2018-2019 - Türk Vergi Sistemi - Final Sınavı
Durumun hiç iyi gözükmüyor. Çalışmanız gerekiyor. Hem de çok ve kaliteli çalışmanız gerekiyor. Çalışmadan, emek sarfetmeden kim başarılı olmuş ki sen olacaksın. Tembelliği bırakıp, çalışmaya başla. Hemen şimdi… Acele et, zaman çabuk geçiyor… Unutma; Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.
Herhalde dersine şöyle bir bakıp geçmişsin. Çalışacaksın, çalışmadan olmaz. Emek sarfetmeden hiç olmaz. Çalışırsan başarılı olmaman için hiçbir sebep yok. Başarı, her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Vaktin mi yok? Hiç sanmıyorum. Telefona, televizyona ayırdığın zamanın azını derslerine ayırırsan bu iş olur ve olacaktır. Neden olmasın ki? Çok geç değil…
Sonuca göre başarınız orta hallice gözüküyor. Ne iyisin ne de kötüsün diyebiliriz… Böyle de olmaz deyip hatanı telafi etmek için, kendine söz vermelisin. Daha başarılı olmanın yolu çalışmaktan, emek sarfetmekden geçiyor. Bunu unutma… İnat et ve başar. Başarmak için kendi iradenizin her şeyden çok daha önemli olduğunu asla unutmayın. Başarmak senin de hakkın...
Durumunu değerlendirecek olursak, iyiye yakınsın. Ama zirvede de değilsin. Niye değilsin? Biraz daha çaba gösterirsen, daha başarılı olacaksın gibi gözüküyor. Bundan sonra daha iyi olacağım, daha çok çalışacağım diye kendine söz ver ve inatla, azimle yoluna devam et. İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye görsün, hiçbir şey erişilemeyecek kadar yükseklerde değildir. Daha iyi olacaksın, emin olunuz…
Gayet iyi durumdasın ve başarılısın. Ancak, bu sonucu görüp de kendini bırakma. Başarının devamlı ve düzenli, kaliteli bir çalışmanın sonucunda geldiği hiç unutma. Her zaman zirveye doğru koşmaya devam et. Başarı mutluluk getirir, huzur getirir... Yolun açık, başarıların daim olsun…